vt_leraar_biologie_sfeer

Hoe werkt flexibel studeren?

Met een flexibele deeltijd- of duale opleiding geef je zelf richting aan jouw studie, jij staat namelijk aan het roer. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming. Wat je allemaal nodig hebt om je bestemming te halen, bepaal je samen met je studiecoach.

  • Je bepaalt samen met je studiecoach jouw leerroute.
  • De opleiding is opgebouwd uit modules van 30 of 15 EC’s (studiepunten) waarvoor je, na het behalen van de toets, certificaten krijgt. Heb je alle benodigde certificaten? Dan behaal jij je associate degree, bachelor of master.
  • Je volgt de opleiding in je eigen tempo.
  • Je studeert op verschillende manieren: face to face, via online learning én/of op je eigen werkplek.
  • Je wordt begeleid door onze docenten en studiecoaches op jouw persoonlijke leerroute.
  • Je studeert aan een hogeschool met hoogwaardig onderwijs, waar jouw persoonlijke leerroute centraal staat.”

Modules

Een flexibele opleiding is opgebouwd uit modules. De modules hebben een omvang van 15 of 30 EC. Per afgeronde module ontvang je een certificaat. Als je alle modules van de betreffende opleiding hebt gehaald, ontvang je je diploma. Je kunt ook aan meerdere modules tegelijkertijd werken, dan hoef je niet te wachten tot je een module afrondt. Zo blijf je op koers.

Toetsen van einddoelen

Bij flexibel onderwijs stel je je eigen leerroute vast. Een route die aansluit bij jouw interesses, tempo en beschikbare tijd. Alle kennis en werkervaring die je hebt, kun je gebruiken om een leeruitkomst aan te tonen. Elke module bestaat uit maximaal 6 toetsen.

Leren zoals jij dat wilt

Leer jij graag thuis met je studieboeken op de bank, wil je direct je kennis in praktijk brengen op je werk of spreek je liever af met medestudenten op de hogeschool? Je bent zelf in de lead om te bepalen op welke manier jij je kennis en vaardigheden ontwikkelt. Leer op verschillende manieren, bijvoorbeeld online of op je werkplek. Zo zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Werk aan praktijkgerichte opdrachten en leer van docenten, coaches, experts uit het werkveld en van studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk.

Ondersteuning en begeleiding

Flexibel studeren vraagt om de nodige zelfdiscipline. Uiteraard staan onze docenten en studiecoaches voor je klaar met begeleiding en ondersteuning. Ook kun je bij je medestudenten terecht voor hulp. Samen zet je de eerste stap om jouw ambities waar te maken.

Levenlanglerenkrediet

Vanaf 8 juni 2017 is het voor iedereen tot 55 jaar mogelijk een levenlanglerenkrediet aan te vragen. Met ingang van studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar, die geen recht meer heeft op studiefinanciering, geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Je kunt met het levenlanglerenkrediet per jaar maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid. Daarnaast zijn er andere financieringsmogelijkheden voor wanneer je (weer) wilt studeren.