Afbeelding
Header cursussen
Afbeelding
Header cursussen mobiel
Cursus

21st Century Challenge

Start in
flexibel
Locatie
Leeuwarden

In deze workshop maken deelnemers kennis met de 21st Century Skills en (nieuwe) technologieën die beschikbaar zijn voor het onderwijs, zoals Lego Mindstorm, Sphero, Ozobots, Beebots, Virtual Reality, etc. Op een laagdrempelige wijze ervaren de deelnemers de 21st Century Skills en doen een eerste verkenning naar mogelijkheden waarop aan deze skills gewerkt kan worden.

  • Maak kennis met of ga dieper in op mogelijkheden om aan de 21st Century Skills te werken
  • 21st Century Challenge workshops voor alle onderwijzende, instruerende of management functies in het onderwijs
  • Uitleg, suggesties en educatieve mogelijkheden met (nieuwe) technologie in het onderwijs
     

Het kennismaken met de technologieën en skills gebeurt door middel van 'challenges' met de technologieën, bijvoorbeeld door het programmeren van de Lego Mindstorm, routes rijden met de Sphero en uitdagende oefeningen met de Ozobots.
Gedurende de hele workshop staan de 21st Century Skills centraal. In kleine teams wordt tijdens de workshop gewerkt aan de challenges, waarbij constant de verkenning wordt gemaakt naar de wijze waarop de 21st Century Skills verwerkt zitten in de activiteit. De challenges zijn voor zowel een beginnend als voor een gevorderd niveau.

De workshop levert op dat er meer grip ontstaat op de 21st Century Skills en een verkenning plaatsvindt naar mogelijkheden om deze skills te implementeren in de eigen onderwijscontext. Deze verkenning wordt verzameld in een digitale muurkrant (via Padlet) met ideeën en suggesties om te werken met de 21st Century Skills.

Start in
flexibel
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
< 1 week
Opleidingstype
Workshop

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.