Basic Training for ships operating in Polar waters
Afbeelding
cur-basic-training-for-ships-operating-in-polar-waters
Afbeelding
cur-basic-training-for-ships-operating-in-polar-waters
Cursus

Basic Training for ships operating in Polar waters

Ben jij een officier belast met de navigatiewacht van schepen die opereren in polaire wateren? Dan is deze cursus een belangrijke aanvulling op jouw kennis en vaardigheden.
Start in
april, mei, juni, september, oktober, november & december
Locatie
Terschelling
Lesdag
Maandag, Dinsdag & Woensdag

De eisen voor schepen die in door ijs bedekte wateren varen worden steeds strenger. Navigatie in poolgebieden vraagt daarom om extra goede training.

  • Je versterkt je positie als officier in slechts 2,5 lesdag.
  • Je oefent de theorie meteen aan de hand van praktijkoefeningen.
  • Je volgt een cursus die is goedgekeurd door de Netherlands Shipping Inspectorate.
  • Je studeert aan een van de best uitgeruste nautische opleidingsinstituten in Nederland.
  • Je volgt de cursus in het Engels.

Deze cursus maakt officieren vertrouwd met het navigeren in met ijs bedekte gebieden en de problemen die daarbij kunnen voorkomen.  Je ontdekt hierbij hoe je kunt inspelen op de klimatologische omstandigheden in poolgebieden. Ook leer je de vereiste aanvullende richtlijnen van de Polar-code op het gebied van maritieme veiligheid en verontreinigingspreventie.

De cursus is goedgekeurd door de Netherlands Shipping Inspectorate (NSI). Na succesvolle afronding ontvang je het certificaat ‘Basic training for ships operating in polar waters’.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
september, april, november, december, oktober, mei & juni
Locatie
Terschelling
Taal
Engels
Studieduur
< 1 week
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Maandag, Dinsdag & Woensdag
Incompany
Nee

Wat staat je te wachten?

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende praktische kennis opgedaan om als officier in polaire wateren te kunnen navigeren, met waarborging van de maritieme veiligheid en verontreinigingspreventie. Onder polaire wateren vallen zowel het Arctische als het Antarctische poolgebied, zoals omschreven in het SOLAS- en MARPOL-verdrag.

Je kunt deelnemen aan de cursus Basic Training for ships operating in Polar waters als je gecertificeerd bent als kapitein, eerste stuurman of officier belast met de navigatiewacht. Je bent gekwalificeerd in overeenstemming met de voorschriften II/1, II/2 en II/3 van het STCW-verdrag, of een equivalent daarvan dat is vastgesteld door de overheid.