Basistraining voor (vak)coaches en werkplekbegeleiders
Afbeelding
cur-basistraining-voor-vakcoaches-en-werkbegeleiders
Afbeelding
cur-basistraining-voor-vakcoaches-en-werkbegeleiders
Post-hbo

Basistraining voor (vak)coaches en werkplekbegeleiders

Wordt een specialist in het begeleiden en coachen van leerlingen. Ook als je al begeleider bent kan deze cursus je nieuwe inzichten geven.
Start in
februari, maart & oktober
Locatie
Groningen & Leeuwarden
Lesdag
Dinsdag, Woensdag & Donderdag

In het schooljaar 2022-2023 organiseren de lerarenopleidingen van NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen weer een Basistraining voor (vak)coaches en werkplekbegeleiders voor studenten van de lerarenopleidingen en beginnende docenten.

De basistraining is ook geschikt voor werkplekbegeleiders in het mbo, voor studenten Pedagogisch Didactisch Getuigschrift, Pedagogisch Didactische Aantekening en de Ad Didactisch Educatief Professional.

In deze training komen de basisprincipes van coachen en werkplekbegeleiden uitgebreid aan de orde. Doel is om hiermee (vak)coaches en werkplekbegeleiders ondersteuning te bieden en te professionaliseren bij hun begeleidingstaak.

Kenmerken Basistraining voor (vak)coaches en werkplekbegeleiders

Diploma
Certificaat
Start in
oktober, maart & februari
Locatie
Groningen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Post-hbo
Lesdag
Dinsdag, Woensdag & Donderdag
Incompany
Nee

Wat kun je na de basistraining?

Na het volgen van de basistraining ben je in staat bent om samen met leraren (in opleiding) die je begeleidt een begeleidingstraject vorm te geven, dat aansluit bij de leerbehoefte en noodzaak van de leraar (in opleiding), passend bij zijn opleidings- en ontwikkelingsfase. Daarnaast heb je een beeld van jezelf als begeleider en hoe je voor docenten in opleiding wilt en kunt functioneren.

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie binnen NHL Stenden voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie over het ecno