Afbeelding
cur-digitale-didactiek-en-mediawijs-bekwaam
Afbeelding
cur-digitale-didactiek-en-mediawijs-bekwaam
Training

Digitale Didactiek

Je leert alles over het inzetten van digitale middelen en werkvormen in jouw lessen. Zo wordt leren nog leuker.
Start in
februari & oktober
Locatie
Groningen
Lesdag
Woensdag & Donderdag

Een online quiz, een digitale woordwolk maken of werken met instructiefilmpjes… Met behulp van digitale werkvormen wordt lesgeven beter, gemakkelijker en leuker. En de leerlingen waarderen het gebruik ervan en worden zelf ook digivaardig. Welke tools kun je het beste inzetten in jouw lessen? Hoe zet je ze in? En zou je ze eigenlijk wel in moeten zetten? Daarover gaat de training ‘Digitale Didactiek’.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
oktober & februari
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
< 2 maand
Opleidingstype
Training
Lesdag
Woensdag & Donderdag
Incompany
Nee

Wat kun je verwachten?

Als je digitale tools wilt gebruiken in een les is het belangrijk eerst vast te stellen wat je wilt bereiken. Welke doelen wil je bereiken en waar hebben de leerlingen behoefte aan? Vervolgens bepaal je met didactische keuzes hoe je de digitale tools in wilt zetten. Het didactisch onderbouwd inzetten van digitale leermiddelen noemen we ‘digitale didactiek’. Digitale didactiek kan worden ingezet in zowel een fysieke onderwijsactiviteit, als online of hybride.

  • Leren met en van elkaar in een groep.
  • Direct toepasbaar in jouw lessen en activiteiten.
  • Voor onderwijsprofessionals in po, vo en mbo die zich willen specialiseren in digitale didactische mogelijkheden.

In deze training ga je in twee bijeenkomsten praktisch aan de slag met verschillende tools. Daarbij kijken we hoe je die tools kunt inzetten en houden we rekening met voorkennis en ervaring van leerlingen, het prikkelen en het inspelen op de (intrinsieke) motivatie om te leren bij leerlingen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het ‘blended’ werken, zodat leerlingen ook op afstand of zelfstandig ermee aan de slag kunnen.