Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid
Cursus

Digitale Geletterdheid

Leer je digitale vaardigheden verbeteren en wordt beter in digitale geletterdheid.
Start in
september
Locatie
Groningen
Lesdag
Dinsdag

Digitaal geletterd ben je wanneer je de vier basisvaardigheden beheerst: ICT Basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Computational Thinking en Mediawijsheid. Deze vaardigheden zijn nodig om goed te functioneren in de maatschappij, zowel in een leer- als in een werkomgeving. Dit geldt voor nu en in de toekomst. Landelijk is er steeds meer vraag naar leerkrachten die digitaal geletterd zijn en leerlingen hierin kunnen ondersteunen.

  • Actualiseer je eigen digitale geletterdheid.
  • Voor docenten po, vo en mbo die zich (verder) willen bekwamen in het verwerken van Digitale Geletterdheid in het onderwijs.
  • Direct toepasbaar in de onderwijspraktijk.

De training Digitale Geletterdheid is erop gericht om je eigen digitale geletterdheid te actualiseren en daarbij mogelijkheden te onderzoeken én te ontwikkelen om met leerlingen te werken aan digitale geletterdheid. Na deze training ben je in staat om leerlingen bewust te laten werken aan eigen vaardigheden binnen digitale geletterdheid

Vervolgcursus

Na het volgen van deze training is het mogelijk om door te gaan met de training ‘Digitale Didactiek & Mediawijs’.

Studiekenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
september
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
6 - 12 maanden
Opleidingstype
Training
Lesdag
Dinsdag

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.