Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid

Digitale Geletterdheid in de klas

Start in
oktober
Locatie
Groningen
Lesdag
Maandag

Digitaal geletterd ben je wanneer je de vier basisvaardigheden beheerst:Praktische ict-vaardigheden, Digitale Informatievaardigheden, Computational Thinking en Mediawijsheid. Deze vaardigheden zijn nodig om goed te functioneren in de maatschappij, zowel in een leer- als in een werkomgeving. Dit geldt voor nu en in de toekomst. Landelijk is er steeds meer vraag naar onderwijsprofessionals die digitaal geletterd zijn en hun leerlingen hierin kunnen ondersteunen.

  • Actualiseer je eigen digitale geletterdheid.
  • Voor onderwijsprofessionals in het po, vo en mbo die zich willen bekwamen in het verwerken van elementen van digitale geletterdheid in hun onderwijs.
  • Direct toepasbaar in de eigen onderwijspraktijk

Kenmerken Training Digitale Geletterdheid

Diploma
Certificaat
Start in
oktober
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Training
Lesdag
Maandag
Incompany
Ja

Wat kun je verwachten

De training ‘Digitale Geletterdheid in de klas’ is erop gericht om de eigen digitale geletterdheid te actualiseren en daarbij mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen om met leerlingen in de klas te werken aan digitale geletterdheid. Hierbij behandelen we de nieuwe concept kerndoelen op ‘Praktische kennis & vaardigheden’, ‘Ontwerpen en maken’ en ‘ Wisselwerking tussen digitale technologie, digitale media, de mens en de samenleving’. Na deze training ben je in staat om leerlingen bewust te laten werken aan eigen vaardigheden binnen digitale geletterdheid geïntegreerd in jouw eigen onderwijspraktijk. 

De training wordt verzorgd in het Challenge Lab op de locatie van NHL Stenden in Groningen. 

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie binnen NHL Stenden voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie over het ECNO