Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid
Training

Digitale Geletterdheid in de klas

Leer op een praktische manier aandacht te besteden aan digitale geletterdheid in jouw klas.
Start in
februari & september
Locatie
Groningen
Lesdag
Donderdag

Digitaal geletterd ben je wanneer je de vier basisvaardigheden beheerst: ICT Basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Computational Thinking en Mediawijsheid. Deze vaardigheden zijn nodig om goed te functioneren in de maatschappij, zowel in een leer- als in een werkomgeving. Dit geldt voor nu en in de toekomst. Landelijk is er steeds meer vraag naar onderwijsprofessionals die digitaal geletterd zijn en hun leerlingen hierin kunnen ondersteunen.

  • Actualiseer je eigen digitale geletterdheid.
  • Voor onderwijsprofessionals in het po, vo en mbo die zich willen bekwamen in het verwerken van elementen van digitale geletterdheid in hun onderwijs.
  • Direct toepasbaar in de eigen onderwijspraktijk

Kenmerken Training Digitale Geletterdheid

Diploma
Certificaat
Start in
september & februari
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Training
Lesdag
Donderdag
Incompany
Nee

Wat kun je verwachten

De training ‘Digitale Geletterdheid in de klas’ is erop gericht om de eigen digitale geletterdheid te actualiseren en daarbij mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen om met leerlingen in de klas te werken aan digitale geletterdheid. Na deze training ben je in staat om leerlingen bewust te laten werken aan eigen vaardigheden binnen digitale geletterdheid geïntegreerd in jouw eigen onderwijspraktijk.

De training wordt verzorgd in het Challenge Lab op de locatie van NHL Stenden in Groningen. 

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie binnen NHL Stenden voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie over het ECNO