Gastdocent in onderwijs en bedrijfsleven
Afbeelding
cur-gastdocent-in-het-onderwijs-en-bedrijfsleven
Afbeelding
cur-gastdocent-in-het-onderwijs-en-bedrijfsleven
Cursus

Gastdocent in onderwijs en bedrijfsleven

Leer hoe jij als gastdocent zonder pedagogische kennis jouw vakkennis over brengt op leerlingen op het (v)mbo.
Start in
juni
Locatie
Groningen & Leeuwarden
Lesdag
Woensdag

Ben jij enthousiast over jouw vak en lijkt het je een uitdaging om deze kennis over te brengen op leerlingen in het vmbo en/of mbo? Maar heb je geen didactisch getuigschrift of diploma? Dan biedt deze 14-weekse cursus (van 1 dagdeel per week) uitkomst.

Als gastdocent/gastinstructeur mag je op jaarbasis 160 uur (per week 6 uur) onbevoegd lesgeven onder verantwoordelijkheid van een bevoegde leraar. Tegelijkertijd leer je in deze cursus praktische handvaten over hoe je goed les geeft, oftewel de didactische en pedagogische kennis en vaardigheden.

Zo help je het lerarentekort beperken en maak je leerlingen met jouw kennis en ervaring enthousiast over jou vak. Meer informatie kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Studiekenmerken

Diploma
Bewijs van deelname
Start in
juni
Locatie
Groningen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Woensdag
Incompany
Nee

Toelatingseisen

Om deze cursus te volgen dien je een relevant hbo- of wo-diploma in een beroepsgericht vak of een relevant mbo-diploma in een beroepsgericht vak met daarbij uitgebreide werkervaring in desbetreffende sector te bezitten.

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO

Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie