IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren
Afbeelding
kind met ruziënde ouders in de achtergrond
Afbeelding
kind met ruziënde ouders in de achtergrond
Cursus

IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren

Start in
september, oktober & december
Locatie
Meppel

Ben jij een behandelcoördinator, praktijk- of werkbegeleider, supervisor, gedragsdeskundige of orthopedagoog die zich richt op gezinshulpverleners en/of werkt met gezinnen met meervoudige en complexe problemen en wil je jouw begeleidende vaardigheden uitbreiden? Dan is deze verdiepende IAG-cursus iets voor jou. Je leert hierbij hulpverleners te begeleiden en coachen aan de hand van het IAG-reflectiemodel.

  • Je ontwikkelt jezelf in slechts vier lesdagen, verspreid over enkele maanden.
  • Je maakt kennis met de belangrijkste begrippen binnen de intensieve ambulante gezinsbehandeling.
  • Je leert in de praktijk, met opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie.
  • Je gebruikt lesstof die is afgestemd op de landelijk gebruikte IAG-methodiek.
  • Je volgt een cursus die is geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Kenmerken cursus IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren

Diploma
Certificaat
Start in
september, oktober & december
Locatie
Meppel
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Cursus
Incompany
Ja

Wat staat je te wachten?

Deze cursus leidt jou op tot een succesvolle coach en begeleider van gezinshulpverleners. Na afloop van de cursus beschik je over een stevige basis om gezinshulpverleners in jouw team volgens het IAG Reflectiemodel te begeleiden en te coachen. Omdat je kennismaakt met de belangrijkste begrippen binnen de intensieve ambulante gezinsbehandeling is het een stuk eenvoudiger om op niveau met de gezinsbehandelaar te communiceren. Het praktijkgerichte gedeelte zorgt ervoor dat je jouw ontwikkelde vaardigheden als leidinggevende concreet kunt toepassen in de praktijk. Jouw werkplek is ook jouw leeromgeving.

De cursus IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren bestaat uit 4 lesdagen, verspreid over 3 maanden. Na afloop ontvang je een certificaat.

De hoeveelheid contacturen bedraagt 28 uur. Houd rekening met een studiebelasting van 64 uur in totaal, exclusief praktijkwerkzaamheden. Dit komt neer op een wekelijkse studiebelasting van zo’n 10 uur.

Terwijl de gezinshulpverleners in de post-hbo-opleiding IAG werken met praktijkvoorbeelden uit hun gezinnen, ga jij aan de slag met voorbeelden uit jouw beroepspraktijk als (werk)begeleider.

Tijdens deze cursus maak je kennis met het begrippenkader binnen de intensieve ambulante gezinsbehandeling. Aan de hand hiervan leer je adequaat begeleiding en coaching geven aan hulpverleners die intensief werken met gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

NHL Stenden Hogeschool is deelnemer in de landelijke participantengroep van de IAG-methodiek, samen met 20 instellingen en 3 andere hogescholen. We zijn nauw verbonden bij de doorontwikkeling van de IAG-methodiek en dragen bij aan het concept ‘elk jaar bewezen beter’.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Deze cursus is een geregistreerde cursus bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor 44.75 punten. 

Wanneer je geregistreerd bent bij SKJ in de kamer voor jeugdzorgwerkers en jeugd- gezinsprofessionals kunnen wij de punten toekennen. Wanneer je ingeschreven staat in de kamer voor gedragswetenschappers kan je zelf het certificaat uploaden voor de vrije ruimte. 

Afbeelding
SKJ