Studieopbouw
Tijdens deze trainingsmiddag gaan we samen aan de slag met hoe je met leerlingen/studenten aandacht kunt geven aan mediawijsheid en dit kunt integreren in je onderwijsprogramma. Aan de hand van scenario’s die leerlingen, studenten en wij zelf mee kunnen maken, analyseren we wat mediawijsheid inhoudt. Daarbij kijken we naar welke wijsheden met leerlingen, studenten en bij onszelf aan gewerkt moet worden en testen we onze eigen mediawijsheid. Onder andere gaan we aan de slag met een ‘escaperoom’ met het thema Mediawijsheid, ontwikkeld door Lisanne Johri.
Het resultaat van deze trainingsmiddag is dat je grip hebt op wat mediawijsheid betekent voor jouw onderwijscontext, samen met collega’s ideeën genereerd om mediawijsheid onder de aandacht te brengen in jouw school en handvatten ontvangt om hier met leerlingen aandacht aan te besteden. Daarbij heb je gericht gewerkt aan je eigen mediawijsheid.
- Hoe kan je met leerlingen/studenten aandacht geven aan mediawijsheid en hoe kan je dit integreren in je onderwijsprogramma.
- Aan de hand van scenario’s uit de onderwijspraktijk analyseren wat mediawijsheid inhoudt.
- Inventarisatie van wijsheden van leerlingen/studenten en testen we onze eigen mediawijsheid.
- Met behulp van een ‘escaperoom’ ontwikkeld door Lisanne Johri werken aan het thema Mediawijsheid.
De traingingsmiddag duur van 14:00 uur tot 17:00 uur en vindt plaats in het Challenge Lab van NHL Stenden Groningen.
Interesse in wat je kunt met mediawijsheid.
Na deelname aan deze trainingsmiddag ontvang je een ‘bewijs van deelname’.
Onze docenten en trainers zijn specialisten in hun vakgebied. De meesten werken al jaren voor het ECNO en hun inzet en enthousiasme werkt aanstekelijk. Onze leermethode kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. De docenten en trainers zijn betrokken bij jouw leerproces en begeleiden je op maat.
Deze training wordt verzorgd door Age Wesselius (trainer/adviseur Pabo, ECNO & Challenge Lab Groningen) en Lisanne Johri (docent en expert Mediawijsheid bij Innovationlab Leeuwarden