Afbeelding
man die lacht
Afbeelding
man die lacht

Schoolleider Basisbekwaam

Start in
september
Locatie
Bakkeveen
Lesdag
Woensdag

Wil je op jouw manier kwalitatieve onderwijskundige processen aansturen? Wil je dat kinderen en leerkrachten volledig tot hun recht komen? Zoek je een opleiding die jou hierbij ondersteunt, je verder helpt in jouw professionele ontwikkeling en registratie in het Schoolleidersregister PO mogelijk maakt? De opleiding tot Schoolleider Basisbekwaam is dan wat jij nodig hebt.

  • Persoonlijk leiderschap van de schoolleider: zelfkennis en kennis van de ander

  • Ontwikkeling als teamleider, communicatieve vaardigheden bij coaching, feedbackgesprekken en teambuilding

  • De onderzoekende en onderwijskundige schoolleider.

Kenmerken

Diploma
Diploma
Start in
september
Locatie
Bakkeveen
Taal
Nederlands
Studieduur
1 jaar
Opleidingstype
Post-hbo
Lesdag
Woensdag
Incompany
Nee

Wat kun je na de post-hbo-opleiding Schoolleider Basisbekwaam?  

Tijdens de opleiding verwerf je kennis, inzicht en vaardigheden met betrekking tot persoonlijk leiderschap. Je ontwikkelt inzicht in jouw leiderschapstalenten en -vaardigheden en krijgt inzicht in schoolontwikkeling vanuit de verantwoordelijkheid als schoolleider. Dit alles in relatie tot de omgeving waarbij de ontwikkeling van het kind en de school centraal staat.

Als je de opleiding Schoolleider Basisbekwaam met goed gevolg hebt afgerond, kun je doorstromen naar de Schoolleidersopleiding Vakbekwaam onder de voorwaarde dat je een substantieel deel van je taken als leidinggevende vervult.
Je kunt je registeren in het Schoolleidersregister PO als Registeradjunct-directeur Onderwijs.

 

Wytske Kampstra en Wesley Huisman over de schoolleidersopleiding

Wytske Kampstra
Alumnus Schoolleidersopleiding Basisbekwaam

"De opleiding schoolleider basisbekwaam heeft mij veel gebracht. Nieuwe inzichten en theorieën hebben mij als persoon verrijkt. Ik heb inzicht gekregen wie ik ben als leider en vanuit welke kernwaarden ik opereer. Hierdoor kan ik mijn beroep als locatieleider professioneler uitoefenen. Wat als rode draad tijdens de opleiding loopt is je persoonlijke vraagstuk. Hieraan werken is voor mij erg waardevol geweest. Het heeft mij geholpen om mij verder te kunnen ontwikkelen als persoon en leider. De begeleiding heb ik als zeer professioneel en prettig ervaren."

Wesley Huisman
Schoolleider OBS de Walstraschool | Ultiem Onderwijs

"Door de manier van denken en handelen vanuit de opleiding werd ik bewuster van mijn overtuigingen in de school. Ik heb door de opleiding meer inzicht gekregen in wie ik ben en wat mij motiveert. Als leider van een groep mensen ben ik mij bewust geworden van mijn handelen en kan ik mijn gedrag onderzoeken en aanpassen. Dit stelt mij als mens en als schoolleider in staat professioneler te handelen."

Leiderschapstrajecten

De leiderschapstrajecten worden aangeboden en georganiseerd door ECNO. De organisatie binnen NHL Stenden waar je terecht kunt voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld. Bekijk ook het andere aanbod rondom leiderschapstrajecten.