Anita Warmerdam

Afbeelding
sfeerfoto rengerslaan 8 trap
“Dit was voor mij hét moment om te gaan studeren.”
Anita Warmerdam
alumni Ad Flexibel HRM

Als eerste de flexibele variant van de Ad én de bachelor HRM volbrengen. Die eer viel Anita Warmerdam ten deel. Nouja, viel haar ten deel, ze heeft er hard voor gewerkt.

“Ik runde al jaren een naaiatelier en dat deed ik met veel plezier tot ik voelde dat ik een nieuwe stap moest zetten. Mijn leven bestaat uit periodes en in deze periode was het tijd voor iets nieuws. Door het naaiatelier kwam ik veel met mensen in contact en was ik altijd met mijn handen bezig. Ik wilde mij ook graag weer op een andere manier ontwikkelen. Maar hoe? Toen mijn dochter aan de universiteit van Twente studeerde en mijn man een master deed, dacht ik: ‘is dat studeren ook niet iets voor mij?’. Vroeger was het er niet van gekomen en voelde ik die behoefte ook niet. Maar nu ik mijn eigen gezin zo fanatiek bezig zag, begon het te kriebelen en is het balletje gaan rollen.”

De flexibiliteit van de opleiding

“In HRM staat de mens centraal. De managementkant en het administratieve van het vak passen ook heel goed bij mij. Ik zag mijzelf alleen niet meer tussen zestienjarigen zitten, dus zocht ik andere mogelijkheden en de flexibele deeltijd Ad leek mij een goede match. Je kunt er eigen modules kiezen en het tempo soms aanpassen. Bovendien leek het mij fijn om voor twee jaar te gaan studeren. Dat leek mij makkelijker te overzien dan een studie van vier jaar. Ik vond het alleen zo leuk, dat ik na het halen van mijn Ad verder ben gegaan en die laatste twee jaar er alsnog achteraan heb geplakt. Nu heb ik dus ook mijn bachelor en daar ben ik wel trots op.”

Alle veranderingen hebben invloed

“De module vitaliteit en beleid is denk ik wel mijn favoriet, daar staat de vraag hoe je een medewerker gezond en gemotiveerd houdt centraal. Dat menselijke houdt mij bezig. De interactie met andere studenten vind ik ook heel prettig. Zo leer je niet alleen meer over het vak maar ook over de rol van HRM in verschillende bedrijven. Alle veranderingen in bijvoorbeeld regelgeving hebben ook weer invloed op organisaties en de personen in die organisaties. Het is een enorm breed vakgebied waar ik graag mee bezig ben. Wat is er nu écht aan de hand? Daar moet je naar kijken en maakt het vak ook zo leuk.”

Onderzoek met het werkveld

“Het onderwijsconcept van NHL Stenden, Design Based Education (DBE), zie je in deze opleiding heel goed terug. Je gaat op zoek naar praktische oplossingen voor het werkveld. Dat is heel leuk maar soms ook wel even puzzelen. Ik heb samen met het werkveld onderzoek gedaan naar ethisch leiderschap en de wensen en eisen vanuit de verschillende partijen geïnventariseerd, voor een nieuwe minor voor NHL Stenden.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk de opleidingspagina Ad Flexibel HRM.