Jelmar Tuinman

Afbeelding
Jelmar_tuinman
“Nooit gedacht dat mijn werk bij de brandweer zou helpen bij m’n studiekeuze!”
Jelmar Tuinman
Student Ad Ondernemerschap en Retail Management

Het hbo en Jelmar, dat was in eerste instantie geen perfecte combinatie. Na twee mislukte voltijdstudies op het hbo ging hij eerst een mbo-opleiding doen waarbij hij werken en leren kon combineren. En dat beviel erg goed! Nu speelt hij in de wereld van de herenmode op het niveau van de Champions League, en volgt hij ondertussen een duale Ad Ondernemerschap en Retail Management. 

Alles viel op zijn plek 

“Ik begon op het vwo en ben toen overgestapt naar de havo. Daarna heb ik me twee keer aangemeld voor een voltijd hbo-studie, maar dat werkte niet zo. Ik vond het lastig, en zag niet altijd hoe ik dat wat ik leerde, in de praktijk kon toepassen. Ondertussen kwam ik in het dorp waar ik woon bij de vrijwillige brandweer terecht. Dat zit zo: er heeft altijd familie bij de brandweer gezeten, ik heb een goede vriend bij de brandweer, en ik ken de postcommandant. Als je het zo bekijkt, was er eigenlijk geen ontkomen aan! Toen viel alles een beetje samen. Bij de brandweer ontdekte ik hoe goed het voor me werkt als theorie en praktijk samenkomen. En min of meer tegelijkertijd kwam er een leuke mbo-opleiding voorbij waarbij je werken en leren kon combineren. De optelsom was gauw gemaakt, nooit gedacht dat mijn werk bij de brandweer zou helpen bij m’n studiekeuze!” 

Gaan voor het hoogste 

“Na mijn mbo-opleiding Vakman-ondernemer ben ik de Ad Ondernemerschap & Retailmanagement in Amsterdam gaan ​​​​doen. Ik wist eerder niet dat de combinatie van werken en leren op het hbo ook bestond, anders had ik hier misschien wel eerder voor gekozen. Maar zo kwam het ook mooi uit: ik wilde graag doorleren, maar kon op deze manier ook blijven werken. Bovendien ligt deze opleiding in het verlengde van de mbo-opleiding die ik gevolgd heb, dus het was voor mij een logische volgende stap. Ik kwam terecht in de herenmode omdat een baan in de retail een vereiste was voor de opleiding. OGÉR kende ik toen al wel, want dat is in de herenmode natuurlijk een van de mooiste plekken om te werken. Maar ik zag dat meer als iets voor na mijn opleiding. Totdat ik tijdens mijn opleiding aangemoedigd werd om er gewoon voor te gaan. En nu zit ik naar volle tevredenheid bij OGÉR. Ze geven me de mogelijkheid om m’n opleiding af te ronden, terwijl ik veel ervaring opdoe in de praktijk en me snel verder kan ontwikkelen..” 

Best of both worlds 

“Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik ‘ontdekt’ heb dat leren en werken zo goed bij me past. En misschien is dat ook wel een mooie tip voor aankomende studenten die twijfelen, of mensen die al werken en erover denken om zich verder te ontwikkelen. Juist door de combinatie van werken en leren maak je je de inhoud heel snel eigen, omdat je praktijk en theorie zo op elkaar kunt laten aansluiten. Wat ik in de boeken zie en in de projecten die ik doe, zie ik bij OGÉR terug, en andersom. Dat is echt een enorm pluspunt van een duale studie als deze. Of ik na deze studie nog verder ga studeren, weet ik nog niet. Een bachelor en daarna misschien een master zou mooi zijn, maar tegelijkertijd zit ik nu al op zo’n mooie plek. En hoewel ik met OGÉR al in de Champions League speel, ben ik binnen het bedrijf nog geen Ronaldo. Gelukkig zijn alle ingrediënten aanwezig om dat wel voor elkaar te krijgen, dus ik zit voorlopig prima op mijn plek!” 

Meer weten over deze opleiding?

Afbeelding
mkb-route-logo

Combineer je baan met een studie!

Deze opleiding maakt deel uit van de mkb-route in het hbo. Je combineert dan werken en leren bij een mkb-bedrijf, ontvangt salaris en gaat meestal 1 dag per week naar school. Opdrachten voer je uit bij je werkgever. Na afloop ontvang je een erkend hbo-diploma. Lees meer