Foto student Katrine Ratmane

Katrine Ratmane

Student Leisure & Events Management

Katrine Ratmane (21) is een derdejaars Leisure & Events Management student uit Letland. Ze deelt hieronder haar ervaringen met haar studie en het NHL Stenden ambassadeurschap.

Foto student Katrine Ratmane

”Als NHL Stenden Ambassadeur sta ik in contact met potentiële internationale studenten en heb ik de mogelijkheid om mijn passie met hen te delen.”

Waarom Leisure Management

"Ik kwam met NHL Stenden in aanraking toen ik het NHL Stenden magazine ontving. Hierin las ik over Leisure & Events Management. Dit trok direct mijn aandacht. Ik kreeg meteen het gevoel dat dit mijn plekje wel eens zou kunnen zijn, dat ik hier thuis zou horen. Nadat ik mij had ingeschreven en naar Nederland was verhuisd, begon ik met studeren. De studie voldeed niet alleen aan mijn verwachtingen, hij overschreed ze zelfs!"

"Wat ik het leukst vind aan Leisure & Events Management is dat het een erg breed veld is. Sport, evenementen, kunst, media, cultuur, er valt enorm veel onder het begrip ‘leisure’. Ik wist toen ik met mijn studie begon nog niet wat ik later wilde worden of doen, dus het hebben van deze variatie en opties was erg fijn."

Real-world learning

"De grootte van de projecten waar je als Leisure student aan werkt, verschilt heel erg. Sommige projecten zijn groot, sommige klein. In het tweede jaar van mijn studie heb ik een evenement georganiseerd voor 155 studenten. Toen alles samenkwam en mijn ideeën daadwerkelijk werden uitgevoerd, voelde het echt alsof ik een baby had opgevoed en deze nu los liet in de wereld. "

"Wat ik ook erg tof vind is dat je voor echte opdrachtgevers werkt. Je woont vergaderingen bij en presenteert je bevindingen aan een externe partij. Dit praktisch gericht leren is iets waar ik echt fan van ben geworden. Ik denk ook dat het erg goed is voor je netwerk, iets waar je later weer baat bij hebt."

"Leisure organiseert ook excursies. Je gaat op pad en luistert, observeert en leert dingen over hoe het in de ‘echte wereld’ er aan toe gaat. Ik vind deze excursies de hoogtepunten van de studie. Deze excursies dienen ook meteen als een soort test voor Leisure & Events Management studenten, aangezien zij degenen zijn die het organiseren. Ik heb bijvoorbeeld een excursie naar Disneyland Parijs georganiseerd, zodat we daar konden ondervinden hoe het is om zo’n groot themapark te managen."

Feedback van studenten doet er toe!

"Wat ik tijdens mijn studie als minder ervaren heb, is dat de werklading per module soms niet helemaal in verhouding was. Tijdens één module was er vrij weinig te doen, terwijl de volgende opeens stampvol met werk zat. Gelukkig staat de studie open voor feedback: Ze hebben naar onze aanmerkingen geluisterd en al veranderingen doorgevoerd zodat dit in volgende jaren beter kan. De studiecoördinatoren blijven het studieprogramma ontwikkelen."

"Dit is niet het enige voorbeeld waarbij studenten en docenten nauw samenwerken bij Leisure. De studie focust erg op het samenbrengen van de ’Leisure Family’. Ze organiseren kleinschalige evenementen zodat je je klasgenoten en tutors beter kunt leren kennen. Dit maakt het zijn van een Leisure student nog unieker. Iedereen wil dat je het beste uit jezelf haalt en de hele ‘Leisure Family’ staat altijd voor je klaar."

Stenden Ambassadeur

"Ik ben gek op NHL Stenden. Ik wil mensen uit Letland de kansen en mogelijkheden laten zien, die NHL Stenden te bieden heeft. Ik wil mensen er van overtuigen dat als je echt in het buitenland wilt studeren en nieuwe ervaringen wil opdoen, dit mogelijk is. Er is een oplossing voor ieder obstakel. Als NHL Stenden Ambassadeur sta ik in contact met potentiële internationale studenten en heb ik de mogelijkheid om mijn passie met hen te delen."

"Ten slotte raad ik de StudyStartWeek (SSW) erg aan. Je wordt in een groep ingedeeld waarin niemand elkaar kent, en hiermee doe je activiteiten en ga je uit. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Na deze week begin je met deze groep aan een nieuwe opleiding. Op dat moment heb je elkaar al leren kennen, waardoor je je heel snel thuis voelt."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Leisure & Events Management.