Kimberley Boerma

Afbeelding
ervaringsverhaal-kimberley-boerma.jpg
“Passende oplossingen vinden op een financiële vraag, leuk!”
Kimberley Boerma
Student Finance, Tax and Advice

Kimberley Boerma (21) wilde aan NHL Stenden studeren, ook al is het voor haar 2 uur heen en terug om vanuit het oosten van de provincie Drenthe naar Leeuwarden te komen. Ze zocht een opleiding die haar veel mogelijkheden zou bieden en haar oog viel daarbij op Finance, Tax and Advice. Inmiddels zit ze in het derde jaar en kijkt ze ernaar uit om haar carrière te beginnen.

“Veel mensen uit mijn omgeving zeggen dat Leeuwarden zo ver is, maar voor mij is het geen issue. Ik weet wat ik wil. Trouwens, van de vier jaar ga je maar twee jaar naar school, de rest is werk en stage. NHL Stenden was voor mij een logische keuze, want de opleiding biedt meer mogelijkheden dan die in Groningen. En ik kon in Leeuwarden ook aan een baan komen.”

Financieel adviseur op visite

“Voor deze opleiding probeerde ik eerst nog technische bedrijfskunde, maar dat is niet mijn ding. Mijn vader heeft een eigen bedrijf en daarom kwam er wel eens een financieel adviseur over de vloer, dat leek mij ook wel leuk! Daar begon het eigenlijk mee. Het leek me mooi om een gesprek aan te gaan met je klant en een passende oplossing te bieden voor hun financiële vraag.”

Een echte baan

“Daarom koos ik uiteindelijk voor deze opleiding; het biedt mij de mogelijkheid om door te kunnen groeien. In mijn tweede jaar kon ik al aan het werk, in plaats van stagelopen. Wij studenten zijn interessant voor werkgevers, omdat we al tijdens de opleiding de nodige WFT-diploma’s halen, dat scheelt bedrijven weer in opleidingskosten. Je kunt meteen aan de slag. Andere, vergelijkbare opleidingen, hebben niet altijd deze mogelijkheid. Het is echt een van de hoofdredenen waarom ik voor NHL Stenden koos.”

Carrière opbouwen tijdens de opleiding

“Momenteel houd ik me bezig met verzekeringen, bij het bedrijf waar ik nu werk. Ik werd daar in het begin echt in het diepe gegooid, maar ik kon altijd bij iemand terecht met vragen. Voor mij was dit de beste aanpak. Ik leer nog elke dag over uiteenlopende onderwerpen. Geen dag is hetzelfde! De ene keer help ik een klant die schade heeft geleden aan bijvoorbeeld zijn auto of woonhuis en op de andere dag heb ik een flinke uitzoekklus voor een vereniging van eigenaren die een gebouw wil laten verzekeren. Er is hier een informele sfeer, ik ga lekker op mijn sneakers naar werk en ik zit in een jong team dat openstaat voor feedback geven en ontvangen. Deze praktijkervaring heeft me zoveel kennis opgeleverd, dat kun je eigenlijk niet in een diplomaatje samenvatten.”

Alles direct toepassen

“De opleiding is sowieso veel gericht op doen. Ik leer ook liever niet uit boeken, maar via opdrachten. Het fijne van deze opleiding is dat de docenten heel erg toegankelijk zijn, je kunt alles vragen. We doen veel projecten in groepsverband en momenteel zijn we met de minor Financiële Planning bezig, dat is echt leuk. We doen een simulatie over een ZZP’er die op zijn 65ste met pensioen wil. Wij moeten dan de financiële route uitstippelen om dat mogelijk te maken.”

Aan de slag als hypotheekadviseur

“Eerst moet ik nog een halfjaar studeren en daarna heb ik nog twee werkperiodes, waarvan de laatste de afstudeerfase is. Ik zou graag ergens als hypotheekadviseur aan de slag gaan als werk of stage om zo mijn werkervaring te verbreden. Hopelijk levert dat net als bij mijn huidige baan nieuwe kansen op. Als duale FTA-student krijg je vaak vanuit allerlei hoeken stages en banen aangeboden. Dus als je je maar goed inzet, dan komen de kansen vanzelf.”