Laura Poortenaar

Afbeelding
ervaringsverhaal-laura-poortenaar.jpg
“Ik weet nu hoe ik goed voorbereid naar een bedrijf ga, en daardoor voel ik me zelfverzekerder”
Laura Poortenaar
Student Ad IT Service Management

Na haar mbo-opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling wilde Laura Poortenaar (25) zich verder ontwikkelen richting de businesskant. Ze koos voor de Ad-opleiding IT Service Management, die goed aansluit op haar vorige studie. Wat ze hier leert is van enorme meerwaarde op wat ze al kan.

“Tijdens mijn mbo-stages liep ik er vaak tegen aan dat ik bepaalde randzaken miste die niet aan bod komen als je alleen met de techniek bezig bent. Je programmeert niet alleen iets, maar maakt ook een plan van aanpak of een functioneel ontwerp. Dat is lastig als je niet weet wat de opdrachtgever wil. Omdat je op het hbo ook die businesskant leert, besloot ik met deze opleiding verder te gaan. In opdrachten oefenenden we om concrete vragen te stellen. Ik weet nu hoe ik goed voorbereid naar een bedrijf ga, en daardoor voel ik me zelfverzekerder.”

“Er heerst een volwassen sfeer op NHL Stenden”

Overstap vanaf mbo

“De opleiding sluit goed aan op het mbo, dus ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het niet kon qua niveau. Er was zelfs een bepaalde overlap met mijn vorige studie, waardoor ik meteen een stapje voor had: ik had al met databases gewerkt, dingen geprogrammeerd en stage gelopen. Toch betekent dat niet dat je minder doet, want er is veel ruimte voor eigen inbreng. In een bepaalde module gingen we aan de slag met de programmeertaal PHP, maar daar was ik al bekend mee. Ik wilde iets nieuws leren. Docenten vonden het toen prima dat ik in plaats daarvan C Sharp ging leren. Er heerst dan ook een volwassen sfeer op NHL Stenden. Docenten ondersteunen je om je als professional voor te bereiden op het vakgebied.”

“De opleiding sluit goed aan op het mbo”

Samenwerken

“Het belangrijkste verschil met het mbo is dat je op het hbo grotere opdrachten doet waarvoor je moet samenwerken, en dat vind ik meteen ook het leukste verschil. Op het mbo deden we alles individueel. Dat kan ook wel leuk zijn, maar dan merk je: als je vastloopt, zit je ook echt vast. Als je in een groepje werkt, kan de rest je helpen om verder te gaan. Dat vind ik heel motiverend. Ik ben nu bijna klaar met het eerste jaar, en het heeft me nu al zoveel gebracht dat ik hierna verder wil met de bacheloropleiding HBO-ICT.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad IT Service Management.