Afbeelding
ba-hbo-ict-vt-lwd.JPG
Afbeelding
ba-hbo-ict-vt-lwd.JPG

HBO-ICT

Kunstmatige intelligentie, informatisering en digitalisering: ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De ICT-wereld is erg breed en je kunt er veel kanten mee op.

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste ICT ontwikkelingen? Houd je van puzzelen, onderzoeken en zie jij jezelf werken aan het ontwikkelen van een slimme app of software? Dan is de opleiding HBO-ICT echt iets voor jou. Van programmeren tot advies geven en het bedenken van creatieve en slimme ICT-oplossingen. Je leert het allemaal binnen de HBO-ICT opleiding. Wij leiden je op tot de specialist in het vakgebied. Je gaat aan de slag met programmeertalen, netwerken, databases, webtechnologie en communicatie en de toepassing hiervan bij bedrijven. 

De ontwikkelingen in de ICT volgen elkaar razendsnel op. Daarom is basiskennis van ICT en de impact ervan op organisatie-inrichting erg belangrijk. Wanneer je diverse programmeertalen en de theorie daarachter goed begrijpt en kunt vertalen naar gewenste oplossingen, blijf je bij in je vak. Tijdens de opleiding HBO-ICT werk je samen met andere studenten aan real-life vraagstukken afkomstig van bedrijven. 

  • Je wordt onderdeel van een kleinschalige, hechte opleiding. 
  • Je volgt praktijkgericht onderwijs. 
  • Wij hebben aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en de nieuwste technologieën. 
  • Je krijgt les van gepassioneerde topdocenten uit het werkveld. 

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

9 maart 2024, 10.00 - eindtijd: zie programma

Open Dag

Studiekenmerken HBO-ICT

Kies je voor HBO-ICT dan ontwikkel je eerst tijdens diverse projecten een goede basiskennis en aan het eind van het eerste jaar kies je een specialisatie.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding HBO-ICT?

De bachelor of ICT stoomt je klaar tot een ICT’er met een brede kennis van software en bedrijfsprocessen. Je kunt je specialiseren in diverse richtingen, zoals game development, projectmanagement en kunstmatige intelligentie. Je leert meerdere computertalen en de bijbehorende theorie kennen, maar je ontwikkelt ook je communicatievaardigheden en organisatietalent. Tijdens de opleiding HBO-ICT voer je projecten uit voor echte bedrijven, dit doe je al direct vanaf het eerste jaar.  

Onderzoeksgroepen 

Binnen NHL Stenden doen de lectoraten Cybersafety en Maritime IT Security onderzoek naar de digitale weerbaarheid van mensen en organisaties en het ontwerpen en verbeteren van de digitale veiligheid van o.a. schepen. Als student van de opleiding HBO-ICT kun je meewerken aan onderzoeksprojecten van deze lectoraten. 

 

Andere varianten

Hieronder vind je een overzicht van alle HBO-ICT gerelateerde opleidingen: 

 

Afbeelding
ervaringsverhaal-wybren-bij-de-weg.jpg
“Een stapje dichter bij mijn droom: werken bij Google”
Afbeelding
ervaringsverhaal-wybren-bij-de-weg.jpg
Wybren bij de Weg
Student HBO-ICT

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige HBO-ICT opleiding? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kun je worden na afronding van de opleiding hbo ICT? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding HBO-ICT. Hoe kun je toegelaten worden tot de hbo HBO-ICT opleiding? Wat zijn de kosten en overige belangrijke zaken die je moet weten voordat je je aan gaat melden voor de opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!