Romy Nijhoff

Afbeelding
ervaringsverhaal-romy-nijhoff.jpg
“In de toekomst wil ik een leidinggevende rol hebben bij een televisienetwerk bijvoorbeeld; ik heb graag de touwtjes in handen.”
Romy Nijhoff
student Creative Business

Romy Nijhoff studeert Creative Business. Ze begon met de opleiding nadat ze tot de conclusie was gekomen dat haar studie Communicatie niet bij haar paste. Gelukkig was ze op tijd met overstappen dankzij het instroommoment in februari. Met haar oog op een carrière in media en televisie zit ze hier nu wel op haar plek.

Aantrekkingskracht van media

“Ja ik heb altijd veel gehad met media, maar tijdens mijn vorige opleiding was dit maar een klein onderdeel, heel jammer! Creative Business was daarom een goede keuze, ik vind het een superleuke opleiding. Mijn vorige studie was in Utrecht en eerlijk gezegd wilde ik eerst niet in Leeuwarden studeren, maar de school is top.”

Vakdocenten met praktijkkennis

“Tijdens de atelierlessen komen er vaak mensen uit het vakgebied langs. Degene die het programma VT Wonen bedacht heeft bijvoorbeeld, dan krijg je echt andere kennis en vaardigheden mee. Verder is het fijn dat de docenten ook veel ervaring hebben. Zo werkte er een op de nationale tv-redactie, een ander voor Culturele Hoofdstad Leeuwarden en iemand uit de filmindustrie, heel interessant!”

Meer dan kennis

“Je leert niet alleen vakinhoudelijk veel, ook op andere gebieden ontwikkel ik mezelf. Mijn zelfreflectie beter is geworden, ook in het dagelijks leven. Daarnaast ontwikkel ik leiderschapskwaliteiten. Dat vond ik eerst niet zo interessant, maar nu is het toch wel handig dat ik mijn woordje klaar hebt en organisatorisch sterker ben. Ook ben ik kritischer geworden op mezelf en doelgerichter geworden; ik weet nu wat ik wil.”

Droombaan

“Uiteindelijk wil ik graag de videokant op: productiewerk, conceptideeën bedenken en video’s maken, echt de creatieve kant. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het lijkt me fantastisch om uiteindelijk documentairemaker te worden. Ik vind geschiedenis interessant en wil dat combineren met sociologie; hoe de geschiedenis ons heeft gevormd, oorzaak-gevolg. Mensen mogen wel wat geïnteresseerder zijn in de geschiedenis vind ik, het geeft een beeld van hoe we denken. En nog wat verder in de toekomst wil ik wel een leidinggevende rol hebben bij een televisienetwerk bijvoorbeeld; ik heb graag de touwtjes in handen.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Creative Business.

Wil jij ook graag starten in februari? Bekijk direct jouw mogelijkheden.