Sharmylet Jansen Servinus

Afbeelding
sfeerfoto rengerslaan 8 trap
“Het was zwaar, maar als ik kijk wat ik ervoor heb teruggekregen ben ik blij met mijn keuze”
Sharmylet Jansen Servinus
Alumna Leraar Bedrijfseconomie

Sharmylet Jansen Servinus is leraar Bedrijfseconomie. Ze deed de bacheloropleiding Leraar Bedrijfseconomie.

Interesse

"Ik werkte als projectmedewerker bij een projectbureau dat scholen onder andere helpt met het aanvragen van Europese subsidies. Ik kwam veel op scholen en dat deed mijn oude passie weer oplaaien. Ik kom van Curaçao en heb daar een periode als onderzoeker op de universiteit gewerkt. Daarnaast gaf ik werkcolleges aan studenten die een eigen bedrijf wilden beginnen, maar niet wisten hoe. Ik had veel ervaring in het maken van ondernemingsplannen vanwege mijn opleiding Bedrijfskunde."

Flexibel

"Dat gevoel van toen kwam weer boven borrelen: ik wil mensen helpen een bepaald niveau te bereiken, ik wil ze helpen ontwikkelen. Ik ben naar NHL Stenden gegaan om te informeren naar de mogelijkheden en kon meteen aan de opleiding Leraar Bedrijfseconomie beginnen. Omdat ik al Bedrijfskunde had gedaan, kreeg ik een aantal vrijstellingen. En ik kon de opleiding flexibel inrichten, dat vond ik erg fijn."

Ervaring

"Ik moest de opleiding zelf betalen, had een zoontje van twee en kreeg ook nog mijn tweede kind. En ik moest, naast mijn baan, stagelopen. Omdat het allemaal wat te veel werd, heb ik mijn baan opgezegd en gesolliciteerd bij het Alfa College in Groningen. Daar kon ik werken en al mijn stage-opdrachten doen. Inmiddels heb ik er een vaste baan. Het was zwaar, maar als ik kijk wat ik ervoor heb teruggekregen ben ik erg blij met mijn keuze."

"Mijn manier van lesgeven is door de opleiding veranderd. Toen ik net begon bij het Alfa College, had ik een moeilijke groep. Ik dacht dat ik de lesstof goed over wist te brengen, maar uit de gemaakte toetsen bleek iets heel anders. Ik heb toen mijn manier van lesgeven onderzocht: wat werkt wel en niet? Ik heb andere onderwijstechnieken ingezet en dat werkte. Ik doe bijvoorbeeld bijna niks meer klassikaal, maar zet de leerlingen zelf aan het werk. Dat past ook bij het mbo. Het was in eerste instantie niet makkelijk om les te geven aan leerlingen op niveau 3. Ik weet nu dat ik het kan.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Leraar Bedrijfseconomie.