Industriële Automatisering en Robotica (Ad) duaal

Praktische zaken Associate degree Industriële Automatisering en Robotica duaal

Bekijk hier welke toelatingseisen er zijn voor deze opleiding. 

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica duaal heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek hier de mogelijkheden.

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer informatie contact op met jolien.drent@nhlstenden.com.

Werkomgeving

Deze duale opleiding is bedoeld voor werkenden. Je kunt in combinatie met je baan deze studie in twee jaar voltooien. Er wordt een zogenaamde OnderwijsArbeidsOvereenkomst opgesteld die door de opleiding, door jou en door je werkgever worden getekend. Hierin spreek je af hoe je deze opleiding het beste kun doorlopen. Zo is het bij voorbeeld van belang dat je een dag per week beschikbaar bent voor een lesdag, dat je ruimte hebt in je werk voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigeden en kennis en dat je een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal drie dagen in een technische omgeving. Hieronder lees je de kenmerken nog eens.

Je kunt instromen als je een technische functie bekleedt waarin industriële automatisering en robotica een rol speelt, zoals operator, machinebouwer, monteur, medewerker technische dienst of onderhoudsmedewerker. Heb je nog geen werk? Dan ondersteunen wij je bij het zoeken van een geschikte werkplek. Neem contact op met Jolien Drent via jolien.drent@nhlstenden.com.

Aanbevolen kenmerken van de werkplek zijn:

  • Je hebt een baan van minimaal drie dagen per week bij een bedrijf in één van de genoemde sectoren in een technische functie. Bij voorkeur heb je een baan van maximaal vier dagen per week, om voldoende tijd aan zelfstudie te kunnen besteden.
  • De bedrijfsbegeleider is een medewerker die functioneert op minimaal HBO Bachelor niveau in de Techniek of ICT met minimaal 2 jaar werkervaring.
  • Je kunt in jouw werkomgeving werken met bestaande of te ontwikkelen (industriële) systemen en hebt toegang tot adequate softwareplatformen.
  • Je bent een dag per week beschikbaar voor de contacttijd op de hogeschool.

Intake

De intake bestaat uit drie onderdelen: het intakegesprek, de quick scan en de onderwijs-arbeidsovereenkomst. Tijdens het intakegesprek word je gescreend op vooropleiding en motivatie voor deze duale opleiding. Daarna vragen we jouw werkgever onze quick scan in te vullen, zodat we zeker weten dat jouw werkplek aansluit bij de studiefase en de eisen van de duale opleiding. Deze vragenlijst bestaat uit een checklist met criteria voor de werkplek en voor de bedrijfsbegeleider. Tot slot stellen we voor de start van de opleiding een onderwijs-arbeidsovereenkomst op. De overeenkomst is een tripartiete overeenkomst tussen het bedrijf of de organisatie, de duale werknemer-student en NHL Stenden Hogeschool.

Afbeelding
mkb-route-logo

Combineer je baan met een studie!

Deze opleiding maakt deel uit van de mkb-route in het hbo. Je combineert dan werken en leren bij een mkb-bedrijf, ontvangt salaris en gaat meestal 1 dag per week naar school. Opdrachten voer je uit bij je werkgever. Na afloop ontvang je een erkend hbo-diploma. Lees meer

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour

Beleef onze campus in Leeuwarden of Emmen.

Check onze virtual tour.


 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!