Studieopbouw Associate degree Leisure & Events Management deeltijd
Leren doe je een leven lang. Je volgt een studie of cursus, doet ervaringen op in een praktijksituatie en leert van wat je meemaakt in je dagelijks leven. Door ons opleidingsprogramma flexibel aan te bieden, sluiten we hierbij aan.
Ieder bedrijf binnen de vrijetijdssector heeft te maken met gasten. Het is belangrijk jouw gast door en door te kennen en op de hoogte te zijn van zijn/haar steeds veranderende wensen en eisen. Je leert hoe de gast van morgen er uitziet en hoe je kunt bijdragen aan strategieën die helpen om jouw product of dienst af te stemmen op de wensen en eisen van de gast.
Thematieken
Elke organisatie is bezig met ontwikkelen en verbeteren; stilstaan is geen optie. Maar wat moet je als organisatie doen om vooraan te blijven lopen? Wat moet er worden verbeterd en hoe kan de kwaliteit worden verhoogd? In deze module leer je hoe je een bedrijfsscan uitvoert en interpreteert: een essentiële vaardigheid om een organisatie onder de loep te nemen.
Thematieken
Tijdens deze module verdiep je je in waardecreatie: de toegevoegde waarde die wordt geleverd aan de bezoeker of klant. Hoe hoger die waarde, des te groter de waardering en betalingsbereidheid van de klant. Daarnaast leer je meer over verdienmodellen. Denk bijvoorbeeld aan kaartverkoop, abonnementen, crowdfunding en sponsoring. Binnen de vrijetijdssector is e-commerce een belangrijk verdienmodel.
Thematieken
Om door de gast gezien te worden in het woud aan aanbieders heb je als bedrijf een duidelijke positionering nodig. Dit bereik je met behulp van corporate storytelling. Je brengt dan je identiteit, branding, marketing en imago met elkaar op één lijn. De effectieve inzet van moderne communicatiemiddelen zoals social media is hierbij onmisbaar.
Thematieken
Game changers zijn ontwikkelingen die een sector sterk beïnvloeden. Denk in de leisure business bijvoorbeeld aan vergelijkingssites en social media, maar ook aan initiatieven als AirBnB en Uber. Deze ontwikkelingen veranderen het speelveld en dwingen vrijetijdsondernemers om te anticiperen op de toekomstbestendigheid van het bedrijf. Tijdens deze module gebruik je scenarioplanning als methode om dit voor jouw organisatie te bewerkstelligen.
Thematieken
De vrijetijdssector moet zich blijven vernieuwen. Dit doe je door het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die aansluiten bij de wensen van de klant. Vernieuwing is van belang om afstemming te vinden tussen de vraag van de markt en het aanbod aan producten, diensten en belevenissen. In deze module leer je hoe je dit tot stand kunt brengen.
Thematieken
Een monstertruck die het publiek inrijdt, noodweer dat een tent doet instorten op Pukkelpop, een aanslag op een kerstmarkt in Duitsland: er zijn genoeg voorbeelden in de vrijetijdssector die het belang van een goed doordacht operationeel plan aantonen. Tijdens deze module leer je over crowdmanagement en het maken van risico-analyses. Zo kun je de gevaren tijdens een evenement inzichtelijk maken en zo de veiligheid van gasten waarborgen.
Thematieken
Investeringen worden gedaan met een doel en moeten tot resultaat leiden. Tijdens deze module leer je planmatig het rendement van investeringen, activiteiten en acties te vergroten. Dit is vaak een belangrijke uitdaging voor veel bedrijven en organisaties en de inzet van de juiste medewerker op de juiste plek is hierbij cruciaal.
Thematieken

Proefcollege

Blended learning
Bij flexibel onderwijs kun je op verschillende manieren leren:
- Werkplekleren: Je werkt zo veel mogelijk op je eigen werkplek aan studieopdrachten en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.
- Face to face: Je volgt lessen en trainingen. Ook werk je samen met je medestudenten aan praktijkgerichte opdrachten.
- Online learning: In een digitale leeromgeving kun je lessen voorbereiden, onderwijs volgen en met andere studenten samenwerken aan opdrachten. Via een dashboard kun je je studie plannen en je vorderingen volgen.
Deze combinatie van leermethodes noemen we blended learning. Zo haal je het beste uit drie werelden.
Onderwijscatalogus