Master Content & Media Strategy

M Content & Media Strategy, Master, voltijd

Heb jij een bachelor op gebied van media, communicatie, marketing of management en ben je klaar voor de volgende stap? Wil jij ontdekken hoe je content en media inzet om de strategische doelen van jouw organisatie te behalen? Wil je de ideale media content zo effectief mogelijk inzetten via de juiste communicatiekanalen? Dan is de Engelstalige master Content & Media Strategy de studie voor jou!

 • Je studeert aan de enige hbo-master in Nederland die zich richt op content- en mediastrategie.
 • Je volgt een opleiding die samen met het (internationale) werkveld is samengesteld.
 • Je leert door opdrachten in co-creatie te doen met real-life opdrachtgevers.
 • Je ontwikkelt analytische en strategische vaardigheden waar bedrijven om staan te springen.
 • Je ontdekt hoe je verschillende media content en communicatiekanalen effectief inzet.

Wat staat je te wachten?

Tijdens master leer je in één jaar met een strategische bril te kijken naar de inzet van content en media. Je leert hoe je de ideale match vindt tussen de doelstellingen van een organisatie en de vele mogelijkheden van media. Het (online) medialandschap verandert razendsnel en jij leert hoe je in deze fascinerende wereld steeds weer de juiste keuzes maakt. Co-creatie met het werkveld staat centraal tijdens de opleiding. Je doet real-life opdrachten deels in kleine studententeams, waarbij je intensief samenwerkt met vakkundige docenten en enthousiaste opdrachtgevers. Om je masterniveau aan te tonen werk je tijdens het jaar ook individueel aan een content en media strategie voor een echte opdrachtgever. Zo bouw je een persoonlijk portfolio op, waarmee jij laat zien dat jij de strateeg bent waar bedrijven om staan te springen.

Studiekenmerken

Diploma

 • Master

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Engels

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Loopbaan

Na je opleiding ben je direct van meerwaarde voor uiteenlopende organisaties en bedrijven. Je kunt aan de slag bij creatieve bureaus, mediabureaus of als mediaexpert binnen een organisatie.

 • Brand publisher: je zet organisaties op de kaart door onderscheidende content te produceren namens jouw merk.
 • Contentstrateeg: jij bepaalt welke content je op welk moment inzet en via welk kanaal.
 • Brand manager: jij draagt de verantwoordelijkheid voor het merk van jouw organisatie in alle vormen van communicatie.
 • Marketingstrateeg: naar aanleiding van marketingdata zet jij producten in de markt en werf je klanten.
 • Online Marketeer: jij analyseert de online data en zet de optimale online middelenmix in om marketingdoelstellingen te behalen.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je een bacheloropleiding nodig die voldoende aansluit op de inhoud van de master, zoals de opleiding Creative Business (Media Management) of een andere bachelor op het gebied van communicatie, media marketing of management.

Intakeprocedure

Wil je in september 2019 starten met de opleiding? Dan dien je naast je inschrijving via Studielink ook deel te nemen aan onze intakeprocedure. Informeer naar deze procedure door een aanvraag te sturen naar mcms@stenden.com.

Engels

Omdat de voertaal van de opleiding Engels is, is het belangrijk dat je deze taal voldoende beheerst. Wij vragen bij inschrijving om bewijs van een van onderstaande taalniveaus:

 • IELTS-score 6.0;
 • TOEFL-paper score 550, TOEFL-computer score 213 of TOEFL-internet score 80;
 • Cambridge ESOL score FCE-C (169, of hoger).

Opbouw studie

Tijdens de opleiding werk je aan je professionele portfolio naar aanleiding van drie verschillende thema’s: Strategie, creatie en implementatie van content en media. Onderzoek en evaluatie is een belangrijk thema door de hele studie heen. Je werkt in kleine teams aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Daarnaast kies je een opdrachtgever voor wie jij in de loop van het studiejaar een volledige content- en mediastrategie ontwikkelt.

De opleiding

Elke vak binnen een ‘building block’ begint met een bootcamp (BC) waarin je intensief werkt aan de vaardigheden of onderwerpen die nodig zijn voor het voltooien van je opdrachten. Tijdens het eerste blok staat een Field Trip (FT) gepland om je kennis te laten maken met het concept van content- en mediastrategieën door middel van actieve interactie met de industrie. Na elk blok is een Cooling Down (CD) gepland waarin geen educatieve activiteiten plaatsvinden, zodat je de informatie en ervaringen uit het blok kunt verwerken en je kunt voorbereiden op jouw activiteiten in een sprint. In drie sprints van twee weken kun je werken aan de producten die moeten worden geleverd in de afstudeerportfolio waarmee je het masterniveau bewijst. Het programma eindigt met drie afsluitende weken, waarin je de tijd hebt om de producten in je afstudeerportfolio af te maken en het definitieve beoordelingsgesprek te voeren.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.