Studieopbouw Master Content & Media Strategy

Tijdens deze één-jarige Engelstalige opleiding ga je aan de slag met contentstrategieën die je vanuit de gezichtspunten mediaplanning, contentstrategie en contentmarketing bekijkt.

 

Afbeelding
Konstantin Brehm
“Students get put in the driver’s seat very early on”
Konstantin Brehm
Programme coordinator/lecturer Master Content & Media Strategy

Het programma is opgebouwd rond drie thema’s die je in een ontwikkelcyclus van content en mediastrategieën doorloopt;

  • Contentstrategie
  • Contentcreatie
  • Content implementatie

Onderzoek en evaluatie is een belangrijk thema door de hele studie heen. Je werkt in kleine teams aan echte cases, voor wie jij in de loop van het studiejaar een volledige content- en mediastrategie ontwikkelt. Tijdens de onderwijsblokken krijg je les door middel van seminars, workshops, lezingen, presentaties, groepsopdrachten en gastcolleges.

De opleiding

Tijdens deze Engelstalige master leer je in één jaar met een strategische bril te kijken naar de inzet van content en media. Je leert hoe je de ideale match vindt tussen de doelstellingen van een organisatie en de vele mogelijkheden van media. Het (online) medialandschap verandert razendsnel en jij leert hoe je in deze fascinerende wereld steeds weer de juiste keuzes maakt.

Co-creatie met het werkveld staat centraal tijdens de opleiding. Je doet real-life opdrachten deels in kleine studententeams, waarbij je intensief samenwerkt met vakkundige docenten en enthousiaste opdrachtgevers. Om je masterniveau aan te tonen werk je tijdens het jaar ook individueel aan een content en media strategie voor een echte opdrachtgever. Zo bouw je een persoonlijk portfolio op, waarmee jij laat zien dat jij de strateeg bent waar bedrijven om staan te springen.

Lectoraat

Binnen de opleiding werken we nauw samen met het lectoraat Transformational Media. Dit lectoraat richt zich enerzijds op praktijkvraagstukken die te maken hebben met de ontwikkeling van mediaconcepten met een duurzaamheidsdoelstelling vanuit een strategisch perspectief en anderzijds op vraagstukken hoe content en media ingezet kunnen worden om gedrag op een positieve manier te beïnvloeden. 

Lees meer over het lectoraat Transformational Media

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Het onderwijsconcept van de opleiding Content & Media Strategy

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!