Jouw toekomst na afronding van de Bachelor Elektrotechniek

Na je studie kun je meestal direct aan het werk, want de vraag naar goed opgeleide technici is erg groot! Landelijk gezien vindt 94% van alle afgestudeerden van de hbo-opleiding Elektrotechniek binnen anderhalf jaar een baan op niveau.

Afbeelding
sfeerfoto studielandschap r10

Beroepen

Na je opleiding zijn er veel beroeps mogelijkheden. Hieronder vind je een paar concrete voorbeelden van mogelijke functies.

  • Projectengineer: Je bent coördinator en ontwerper van schema’s en planningen en overlegt hiervoor vaak met collega’s uit andere disciplines.
  • Projectmanager: Je werkt op het grensgebied van engineering en projectmanagement. Je geeft leiding aan technische medewerkers.
  • Software Engineer: Je ontwikkelt, onderhoudt en test softwaresystemen. Meestal werk je onder leiding van een projectleider in teamverband aan de ontwikkeling van nieuwe systemen.
  • Technisch Adviseur: Je geeft zowel technisch als commercieel advies aan de klant. Je vertaalt de wens van de klant naar producten die jouw bedrijf kan leveren.
  • Productontwerper: Je ontwerpt nieuwe producten of onderdelen hiervoor.
  • Medisch Technicus: Je vertaalt de wensen van artsen en ander medisch personeel naar nieuwe apparaten, of je verbetert bestaande apparaten.

Doorstuderen na de opleiding Elektrotechniek

Je kunt, als onderdeel van je bacheloropleiding bij NHL Stenden, een premaster volgen bij een technische universiteit, bijvoorbeeld de Technische Universiteit Twente. Aansluitend kun je dan een masteropleiding volgen.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Elektrotechniek op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!