European Studies
Thorbecke Academie

Studieopbouw European Studies

Tijdens European Studies word je opgeleid tot een Young European Professional. Iemand die zich later gemakkelijk beweegt in internationale kringen en een verantwoordelijke baan aankan.

Tijdens je studie heb je vrije keuzeruimte en kun je vakken, trainingen of workshops volgen die jij interessant vindt.

European Studies per jaar uitgelegd

Afbeelding
ervaringsverhaal-danique-krikke.jpg
“Ik liep stage in het hart van Europa”
Afbeelding
ervaringsverhaal-danique-krikke.jpg
Danique Krikke
Student European Studies

Guest Lectures

De Thorbecke Academie nodigt regelmatig interessante gastsprekers uit! Op vrijdag 11 maart 2022 bracht Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie een bezoek aan NHL Stenden. In het gastcollege gaf Timmermans zijn visie op Poetin’s inval in Oekraïne, hoe hij verwacht dat het conflict zich verder zal ontwikkelen en over hoe Europa nog sneller onafhankelijk kan worden van fossiele brandstoffen, waaronder Russisch gas. Bekijk hier de aftermovie:

Het onderwijsconcept van de opleiding European Studies

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Studiegenootschap Trias Politica

Trias Politica is het studiegenootschap voor de Thorbecke Academie. Hieronder vallen de opleidingen European Studies, Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Integrale Veiligheidskunde en HBO-Rechten. Zelfontplooiing, inzet, loyaliteit en gezelligheid vormen de kernwoorden. Trias Politica houdt zich bezig met studiegerelateerde activiteiten die een extra dimensie en aanvulling geven op je studie. 

Met één been in de praktijk

Bij European Studies werk je aan praktijkopdrachten en projecten. Dit zijn projecten die je in opdracht van een externe organisatie uitvoert. Wanneer je de theorie in de praktijk toepast, gaat het vaak pas echt leven. Je werkt veel in projectteams en leert daardoor samenwerken, plannen en goed communiceren.

Afbeelding
sven_niels_sfeer-studenten.jpg

Intro to the EU

Tijdens dit project krijg je een introductie over de Europese Unie door kennis te maken met Europese geschiedenis en de Europese instellingen.
Afbeelding
sfeer-european-studies.jpg

Brusselreis

In het tweede jaar ga je op een meerdaagse reis naar Brussel. Tijdens deze reis ga je samen met je medestudenten de Europese hoofdstad ontdekken en bezoek je de Europese instellingen, zoals het Europees Parlement.
Afbeelding
nhl-international-office.jpg

Policy and Politics

Tijdens dit project maak je kennis met internationale betrekkingen en de belangen die op wereldniveau een rol spelen.
Afbeelding
studie-landschap-studenten.jpg

Policy and its Implementation in the EU

Tijdens dit project ontwikkel je je eigen visie op het Europees bestuur en beleid door kritisch naar de EU te kijken. Je doet onderzoek voor een public affairs organisatie die belangen behartigt in Brussel.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Thorbecke Academie

Deze opleiding is onderdeel van de Thorbecke Academie.

Afbeelding
Logo Thorbecke

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!