European Studies
Thorbecke Academie

Studieopbouw European Studies

Tijdens European Studies word je opgeleid tot een Young European Professional. Iemand die zich later gemakkelijk beweegt in internationale kringen en een verantwoordelijke baan aankan.

Afbeelding
sfeer-ba-european-studies-vt-lwd.jpg

De Thorbecke Academie nodigt regelmatig interessante gastsprekers uit! Op vrijdag 11 maart 2022 bracht Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie een bezoek aan NHL Stenden. In het gastcollege gaf Timmermans zijn visie op Poetin’s inval in Oekraïne, hoe hij verwacht dat het conflict zich verder zal ontwikkelen en over hoe Europa nog sneller onafhankelijk kan worden van fossiele brandstoffen, waaronder Russisch gas. Bekijk hier de aftermovie:

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Stage

Stage is een belangrijk onderdeel van de studie. Aan het eind van je studie of al in het derde jaar loop je een half jaar een internationaal georiënteerde stage in binnen- of buitenland. Voorwaarde is dat je stage loopt bij een organisatie die internationaal/Europees actief is.

Waar kun je stage lopen?

Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij:

  • Amnesty International
  • Huis der Nederlandse Provincies
  • VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten)
  • Ministerie van Buitenlandse zaken
  • Europees Parlement

Buitenland

European Studies is een internationaal georiënteerde opleiding. Daarom ga je tijdens je studie naar het buitenland om te studeren of stage te lopen of zelfs allebei.

Studiegenootschap Trias Politica

Trias Politica is het studiegenootschap voor de Thorbecke Academie. Hieronder vallen de opleidingen European Studies, Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Integrale Veiligheidskunde en HBO-Rechten. Zelfontplooiing, inzet, loyaliteit en gezelligheid vormen de kernwoorden. Trias Politica houdt zich bezig met studiegerelateerde activiteiten die een extra dimensie en aanvulling geven op je studie. 

Met één been in de praktijk

Bij European Studies werk je aan praktijkopdrachten en projecten. Dit zijn projecten die je in opdracht van een externe organisatie uitvoert. Wanneer je de theorie in de praktijk toepast, gaat het vaak pas echt leven. Je werkt veel in projectteams en leert daardoor samenwerken, plannen en goed communiceren.

Afbeelding
sven_niels_sfeer-studenten.jpg

Intro to the EU

Tijdens dit project krijg je een introductie over de Europese Unie door kennis te maken met Europese geschiedenis en de Europese instellingen.
Afbeelding
nhl-international-office.jpg

Policy and Politics

Tijdens dit project maak je kennis met internationale betrekkingen en de belangen die op wereldniveau een rol spelen.
Afbeelding
studie-landschap-studenten.jpg

Policy and its Implementation in the EU

Tijdens dit project ontwikkel je je eigen visie op het Europees bestuur en beleid door kritisch naar de EU te kijken. Je doet onderzoek voor een public affairs organisatie die belangen behartigt in Brussel.
Afbeelding
sfeer-european-studies.jpg

Europareis

Je gaat op reis naar Straatsburg, Brussel en Luxemburg. In het 2e studiejaar ga je op Europareis naar steden zoals Brussel, Straatsburg, Frankfurt en Luxemburg om daar Europese en andere internationale instellingen te bezoeken, zoals de Europese Commissie

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Thorbecke Academie

Deze opleiding is onderdeel van de Thorbecke Academie.

Afbeelding
Logo Thorbecke