Studieopbouw HBO-ICT

De opleiding leidt je op tot een ICT’er met een brede kennis op het gebied van software en bedrijfsprocessen. Daarnaast kun jij je specialiseren in diverse richtingen, zoals game development, projectmanagement en kunstmatige intelligentie. Communicatievaardigheden en het ontwikkelen van organisatietalenten zorgen ervoor dat je weet hoe je met mensen moet omgaan. Je leert tijdens de opleiding diverse computertalen en de bijbehorende theorie kennen. Daarnaast voer je tijdens de opleiding (software)projecten uit voor echte bedrijven.

Afbeelding
sfeer-ba-hbo-ict-vt-lwd (1).JPG

Tijdens de opleiding HBO-ICT leer je alles over software, programmeertalen, data-analyse en kunstmatige intelligentie. Je ontwikkelt een brede theoretische kennisbasis, maar er is ook veel aandacht voor de praktische toepassing daarvan. Zo werk je al vanaf het eerste jaar aan echte vraagstukken van opdrachtgevers.

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Projecten van de opleiding:

 

Software Ontwikkeling

ICT draait om software. In deze module leer je hoe je jouw eigen game kunt programmeren.

Organisatiediagnose

Hoe is een organisatie ingericht? Is de organisatie winstgevend? Worden er innovaties toegepast? Dit zijn vragen om een bedrijf beter te leren begrijpen. In deze module leer je met deze verschillende aspecten rekening te houden.

Webdevelopment

Websites en apps zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In deze module leer je hoe je met behulp van de nieuwste technieken een website of app maakt.

Internet of Things

Een koelkast die er voor zorgt dat de cola nooit op is of een app waarmee je een stereo bedient. In deze module leer je hoe je dit kunt maken.

Bedrijfsprocessen

Het bedrijfsproces verbindt de klant met het aangeboden product of de geleverde dienst. Kunnen bedrijfsprocessen zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de markt? In deze module leer je hoe je deze voortdurende innovatie kunt implementeren.

Security en beheer

ICT-systemen zijn constant in de lucht. Hacks en bugs moeten snel opgelost worden. In deze module leer je hoe dit werkt.

3D graphics

Surrealistische werelden voor computergames en fotorealistische werelden voor reclames maak je met 3D computer graphics. Je bouwt de wereld en je programmeert de manier waarop de gebruiker zich in de wereld beweegt.

Big Data

In de gezondheidszorg, in winkelketens, overal gebruikt men geavanceerde zoektechnieken om patronen in grote gegevensverzamelingen te vinden. Hiermee kun je het verloop van ziektes of het koopgedrag van klanten voorspellen.

Game development

GTA, Skyrim, Assassin’s Creed: allemaal games die ontwikkeld zijn door software engineers. Een belangrijk aspect binnen games is hoe tegenstanders reageren op de speler(s).

Robotica

Samen met studenten van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde ontwerp je een robotspider die allerlei hindernissen neemt, zelfstandig ballonnen lek prikt en een dansje maakt. Je gaat samen met jouw groep de strijd aan met andere robots.

IT Risk & Security

Hoe houd je onbevoegden, hackers, internetcriminelen en bedrijfsspionnen buiten de deur? Hoe zorg je dat na een overstroming, blikseminslag of brand de informatiesystemen weer snel up & running zijn?

Informationmanagement

Bedrijven zijn op zoek naar goed onderbouwde adviezen. Jij gaat aan de slag met een probleem, bijvoorbeeld bij Achmea: ‘Hoe voorspellen we de drukte op de afdeling schademelding?’ Van jou wordt een goed onderbouwd advies verwacht.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!