Kopopleiding Leraar 2e graads

Praktische zaken Kopopleiding Leraar 2e graads

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
Studielandschap rengerslaan 10

Benodigd diploma

Voor toelating tot de opleiding heb je een relevant hbo- of wo-bachelordiploma nodig. Omdat de kopopleiding zich alleen richt op de didactische en pedagogische aspecten van het leraarschap, is het belangrijk dat je kennisniveau van jouw vakgebied actueel is.

Welke diploma zijn relevant voor toelating tot de kopopleiding?

De diploma's die relevant en dus toelaatbaar zijn voor toegang tot de Kopopleiding, zijn door de overheid vastgesteld. Raadpleeg de meest recente tabel hier: Verwante Opleidingen Kopopleiding van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze lijst wordt regelmatig geactualiseerd door de overheid.

Intakeprocedure

Wanneer je je inschrijft voor de Kopopleiding Leraar 2e Graads, word je uitgenodigd voor een intake. Dit is een verplicht onderdeel van de inschrijfprocedure voor de opleiding.

Tijdens de intake ontdek je of de opleiding aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Ook checken we of jouw vooropleiding aan de eisen voldoet. Je doet de intake samen met een aantal andere kandidaten onder begeleiding van een van onze docenten. Naar aanleiding van de intake krijg je een bindend advies voor het volgen van de opleiding.

Werk en studie combineren

Omdat de Kopopleiding een voltijdopleiding is met een intensief programma, is deze studie lastig te combineren met een (deeltijd)baan. Wil je een lerarenopleiding combineren jouw huidige werk? Ontdek dan de flexibele deeltijd lerarenopleidingen van NHL Stenden. Bekijk de deeltijd lerarenopleidingen.

Intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in de Kopopleiding Leraar 2e graads? Meld je dan aan voor een intakegesprek. Zo kun je goed voorbereid van start gaan met de opleiding.

Intakegesprek aanvragen

 

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour Leeuwarden

Beleef onze campus in Leeuwarden, check onze virtual tour.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!