Studieopbouw Bachelor Leraar Engels deeltijd

Tijdens de opleiding tot tweedegraads leraar volg je acht modules die je zelf als bouwstenen combineert. De eerste twee modules vormen samen de propedeuse. De laatste modules gaan over het functioneren als docent in de praktijk en als professional in een onderwijsorganisatie. Daarbij kies je als afstudeerrichting voor het algemeen vormend onderwijs (avo) of het beroepsonderwijs (bo), waarbij NHL Stenden de mogelijkheid biedt om je meer op vmbo of meer op mbo te richten.

Afbeelding
sfeer
Afbeelding
sfeer groningen 3

Proefcollege

Meer info en aanmelden

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Afbeelding
Cambridge English Qualification

Cambridge English Qualifications

NHLStenden Hogeschool TLO Team English prepares candidates for Cambridge English Qualifications

Onderwijsconcept

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie: jij staat aan het roer! Dit betekent dat je zelf de koers, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming bepaalt.

Zo ziet flexibel onderwijs eruit
  • Bepaal samen met je studiecoach jouw leerroute.
  • Volg de opleiding in je eigen tempo.
  • Studeer op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
  • De opleiding is opgebouwd uit modules van 30 EC’s (studiepunten). Heb je alle modules afgerond? Dan behaal jij je bachelor!
Vrijheid in deeltijd

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit acht modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We stellen vast wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiecoach

Je wordt tijdens je studie begeleid door een studiecoach. Samen stellen jullie een leerplan op en deze evalueer je wanneer nodig.

Werk en studie combineren

Bij de deeltijdopleiding Leraar Engels zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Werk aan praktijkgerichte opdrachten en leer van docenten, coaches, experts uit het werkveld en studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Dat is pas winst!

Flexibel onderwijs

Bij flexibel onderwijs kun je op verschillende manieren leren:

  • Werkplekleren: Je werkt zo veel mogelijk op je eigen werkplek aan studieopdrachten en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.
  • Face to face: Je volgt lessen en trainingen. Ook werk je samen met je medestudenten aan (praktijkgerichte) opdrachten.
  • Online learning: In een digitale leeromgeving kun je lessen voorbereiden, onderwijs volgen en met andere studenten samenwerken aan opdrachten.

Deze combinatie van leermethodes noemen we blended learning. Zo haal je het beste uit drie werelden.