Afbeelding
ba-leraar-engels-vt-lwd
Afbeelding
ba-leraar-engels-vt-lwd

Leraar Engels

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Wil jij jongeren iets leren over de Engelse taal en cultuur? Ben je creatief, oplossingsgericht en beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden? Kun je goed met jongeren omgaan en vind je het leuk om anderen iets te leren? Dan is de lerarenopleiding Engels zeker voor je weggelegd.

  • Top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024
  • Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas
  • Ontwerp en geef boeiende Engelse lessen op een middelbare school of MBO
  • Kleinschalige opleiding: docenten kennen je persoonlijk en bieden begeleiding op maat
  • Breng een deel van je opleiding Leraar Engels door in het buitenland
  • Veel mogelijkheden om je te specialiseren
  • Mét de mogelijkheid om een tweede lesbevoegdheid te halen
  • Je bedenkt samen met klasgenoten creatieve oplossingen tijdens Design Based Education voor real-life vraagstukken met design thinking (ontwerpen, testen, evalueren, aanpassen) om samen tot sterkere oplossingen te komen
  • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
  • Grote baankans na het afstuderen

De lerarenopleiding Engels in het kort

Net als jouw leerlingen straks, verschil je als student in je leerbehoeftes, interesses en manier van leren. Naast een standaardprogramma biedt de hbo opleiding Leraar Engels ruimte voor eigen keuzes. Jouw competentieontwikkeling is daarbij altijd leidend. In de afstudeerfase heb je keuze uit twee verschillende afstudeerrichtingen, namelijk: leraar algemeen onderwijs (havo/vwo) en leraar beroepsonderwijs. Binnen deze laatste richting kun je kiezen voor het vmbo óf voor het mbo.

Tijdens je lerarenopleiding Engels werk je structureel aan een aantal competenties. Je leert onder andere pedagogische vaardigheden (vaardigheden om leerlingen te coachen bij hun ontwikkeling envakdidactische vaardigheden (vaardigheden om anderen iets te leren). Maar ook organiseren, samenwerken en reflecteren, zodat je je ontwikkelt tot een professionele docent. Je werkt aan je eigen Engelse taalvaardigheid, maar ook aan je kennis over Engeland, Amerika en andere Engelstalige landen. Daarvoor ga je ook naar het buitenland. Je ontdekt hoe je leerlingen enthousiast kunt maken voor je vak en hoe je hen kunt helpen bij het leren van de taal.

Je hoeft uiteraard niet alles meteen te kunnen, je traint deze vaardigheden gedurende de hbo Leraar Engels. Met de bewijsstukken in je dossier toon je aan dat je kennis, houding en gedrag voldoende zijn om goed in het onderwijs te kunnen functioneren.

Om de taal zo goed mogelijk te leren spreken, heb je tijdens je docent Engels opleiding verschillende mogelijkheden om naar een Engelstalig land te gaan. In jaar 1 van de lerarenopleiding Engels organiseer je in groepen je eigen excursie naar Dublin. In het derde jaar kun je in het kader van de minor buitenlandverblijf vijf maanden naar een Engelssprekend land gaan, of in het kader van je minor American Studies drie tot vier weken naar Amerika. Want daar leer je pas écht goed Engels spreken!

Wil je het volledige studieprogramma per jaar weten? Bekijk de pagina studieopbouw

Studielast

De studielast van deze opleiding is 40 uur per week. Je bent dus 5 dagen per week met je studie bezig. Dit bestaat uit ongeveer 14-18 contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en 18-22 uur zelfstudie.

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Leraar Engels

Je hebt als leraar Engels te maken met veel verschillende klassen die allemaal weer anders zijn. Daarvoor ontwikkel je toetsen, bereid je lessen voor en doe je alles om jouw kennis goed over te brengen. Dat is het onderwijs. Een mooi vak, want je kunt er alles instoppen wat je hebt.

 

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

 

 

Vergelijkbare opleidingen

Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
“Leerlingen nemen je steeds meer in vertrouwen.”
Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
Francien Folkerts
Studente Leraar Engels

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Gerelateerde opleidingen

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, dan is deze opleiding wellicht ook interessant.