Studieopbouw Master Pedagogiek deeltijd

Hieronder vind je een uitleg over de opbouw en de mogelijkheden van de deeltijdopleiding Master Pedagogiek.

Masterclasses

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit vier masterwerkplaatsen. De masterwerkplaatsen volgen elkaar op zodat je aan het einde van je studie de gehele onderzoekscyclus hebt doorlopen.

  • Masterwerkplaats 1: Oriënteren
  • Masterwerkplaats 2: Ontwerpen
  • Masterwerkplaats 3: Implementeren
  • Masterwerkplaats 4: Valoriseren

Het is mogelijk om binnen de master te kiezen voor het speciale traject Gezinssystemen.

Afbeelding
ervaringsverhaal-wybren-boersma
“Ik geef zelf invulling aan mijn studie en word een expert op mijn vakgebied”
wybren boersma
Deeltijdmaster Pedagogiek

Onderwijsconcept

Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij je uit om jouw vaardigheden te versterken en nieuwe talenten te ontdekken. Deze uitdaging vindt niet alleen plaats in onze hogeschool; alles wat je leert pas je meteen toe op de werkvloer.

In kleine teams van studenten, docenten en onderzoekers werk je aan real-life vraagstukken. Je doet dit samen met andere disciplines en de gevonden oplossingen gebruik je direct in de praktijk. Je hebt zelf de regie over je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je wordt onderdeel van het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Onze innovatieve opleidingen sluiten aan bij wat het werkveld nodig heeft, nu en in de toekomst.

Als ondernemende en vindingrijke professional zet jij straks jouw kennis om in grensverleggende oplossingen. Je ontwikkelt een doordachte visie en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Daarom kies je voor NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maak jij straks het onmogelijke mogelijk

Werk en studie combineren

Bij de deeltijdopleiding Master Pedagogiek zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Werk aan praktijkgerichte opdrachten en leer van docenten, coaches, experts uit het werkveld en studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Dat is pas winst.

Goede studiebegeleiding vinden wij van essentieel belang. Tijdens de hele studie word je begeleid door een studiecoach die tegelijkertijd de begeleider is van de Community of Learners (CoL).

Het onderwijsconcept van de opleiding Pedagogiek

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Afbeelding
sfeer-m-pedagogiek-dt-gron-zwol.jpg

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Heb je vragen? Stel ze via de mail.
Afbeelding
WhatsApp
Heb je vragen? Stel ze via de mail.
werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur