Studieopbouw Bachelor Ruimtelijke Ontwikkeling

Verkeer laat zich niet regelen vanuit de schoolbanken. Daarom ben jij direct veel bezig in de praktijk. De opleiding werkt nauw samen met de kenniscentra Shared Space en Ruimtebouwers. Beide kenniscentra werven opdrachten bij bedrijven en overheid. Bij de uitvoering ervan worden studenten ingezet. Zo doe je werkervaring op en leer je toekomstige werkgevers kennen.

Afbeelding
sfeer

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Lees meer over X-Honours

Stage lopen? Dat doe je vanaf jaar 2!

In het tweede en vierde jaar ga je ruim vier maanden op stage en pas je jouw kennis en vaardigheden toe bij een bedrijf. Er is een netwerk met (internationale) stage-bedrijven, maar je mag natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een stageplaats. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij Royal Haskoning, Rijkswaterstaat, de ANWB, de NS of bij gemeenten.

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie kun je meedoen aan internationale projecten die op verschillende hogescholen en universiteiten in Europa worden gehouden. Ook krijg je de kans om een buitenlandse stage te volgen en biedt de opleiding je de mogelijkheid om in het buitenland af te studeren. Van Curaçao tot het vaste land van Europa!

Shared Space

Je hebt vast wel eens gehoord van Shared Space. Het lijkt wellicht op het eerste gezicht een chaos, maar niets is minder waar. Shared Space stimuleert namelijk sociaal gedrag bij verkeersdeelnemers. Het zorgt ervoor dat weggebruikers niet blindelings op een verkeerslicht, verkeersbord of een zebrapad vertrouwen, maar dat ze oogcontact met elkaar zoeken. Jij leert de openbare ruimte in te richten volgens het Shared Space-principe, waarmee je de kwaliteit van de omgeving verhoogt. En je ontdekt dat dit verrassende Friese concept echt werkt, want er is internationale belangstelling voor dit fenomeen, van Japan tot Amerika!

In de praktijk

Je bent tijdens je opleiding, naast de theorie, direct veel bezig in de praktijk. De opleiding werkt nauw samen met de kenniscentra Shared Space en Ruimtebouwers. Beide kenniscentra werven opdrachten uit de praktijk.
Afbeelding
project

De Centrale

Onderzoek de bereikbaarheid van het winkelpark De Centrale in Leeuwarden. Hoe is de doorstroming van het verkeer? Is er voldoende parkeergelegenheid? Allemaal vragen waar jij als deskundige mobiliteit en ruimte over nadenkt en advies over uitbrengt.
Afbeelding
project

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Maak een ontwerp voor het stationsgebied in Leeuwarden, waarbij het station naast een plek om te reizen ook een aantrekkelijke plek wordt om langer te verblijven. Dit kan bijvoorbeeld door meer groen, horeca, winkels of het plaatsen van straatmeubilair.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.