Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Ruimtelijke Ontwikkeling

Bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling van NHL Stenden Hogeschool word je opgeleid tot een specialist op het gebied van mobiliteit en inrichting van de openbare ruimte.

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Mobiliteit en de openbare ruimte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het oplossen van problemen heb je niet alleen met voertuigen te maken, maar vooral met mensen en hun omgeving. Weet jij deze aspecten samen te brengen in een goede visie en te vertalen naar de praktijk? Dan is de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling iets voor jou!

  • Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student.
  • Je werkt tijdens de opleiding in kleine groepen. Onze opleiding staat hoog aangeschreven binnen het werkveld.
  • Unieke combinatie van stedenbouwkunde en mobiliteit. Deze combinatie vind je bij geen andere hogeschool in Nederland!

Wat staat je te wachten?

Je wordt opgeleid tot een specialist op het gebied van mobiliteit en openbare ruimte. Daarbij kijk je naast functionaliteit, veiligheid en efficiëntie ook naar duurzaamheid. Om het toenemende verkeer in goede banen te leiden, is het belangrijk de openbare ruimte zo in te richten dat alle weggebruikers er optimaal en veilig gebruik van kunnen maken. Denk aan het bepalen van een goede locatie voor een winkelcentrum, de herinrichting van een woonwijk of het managen van allerlei verkeersstromen. Je houdt rekening met de effecten op de omgeving en het milieu, maar je kijkt ook naar de psychologische kant. Veel verkeersdeelnemers zijn zich bijvoorbeeld niet bewust van hun verkeersgedrag: hoe kun je met de inrichting van de openbare ruimte het gedrag van weggebruikers beïnvloeden?

Geef Nederland vorm

Zonder er bij na te denken gebruik jij iedere dag infrastructuur om op je plaats van bestemming te komen. Op de fiets naar de supermarkt, met de bus naar school of wandelend naar het station. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan wat er voor nodig is om dit in goede banen te leiden? Als professional ruimtelijke ontwikkeling geef jij Nederland vorm. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat mensen zo veilig, snel en comfortabel mogelijk kunnen reizen? Hoe richt je een nieuwe klimaatbestendige woonwijk in? En hoe stimuleer je mensen om wat vaker de auto te laten staan en de fiets, trein, bus of metro te pakken? Het zijn vraagstukken uit de praktijk waaraan jij een belangrijke bijdrage levert.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Toen wist ik het: ik ga Ruimtelijke Ontwikkeling studeren.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Lucas Vlot
Student Ruimtelijke Ontwikkeling

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!