Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Bouwkunde

Bij bouwen komt veel techniek kijken. Maar dat niet alleen. Planningen zijn cruciaal. Managementskills zijn dan ook onmisbaar om projecten in goede banen te leiden.

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Timpaan, betonkrimp, spanjoletten, bommerscharnieren, keperfries, klimbekisting; zomaar wat termen uit de bouw. Heb jij iets met bouwen, ontwerpen, ontwikkelen, managen en techniek? Ben jij leergierig, kun je conceptueel denken, zoek je uitdagingen en wil je een goed betaalde baan met afwisselend werk? Dan is de opleiding Bouwkunde echt iets voor jou!

  • Tijdens je studie kun je meedoen aan internationale projecten die op verschillende universiteiten in Europa worden gehouden. Bovendien krijg je de kans om een buitenlandse stage te volgen!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Goed technisch opgeleid personeel is moeilijk te vinden voor werkgevers. Bedrijven in de bouw hebben hoog opgeleide specialisten hard nodig. Jou!

Wat kies jij?
  • Architectuur eerste fase*: Je leert de principes van ontwerpen op het niveau van een startende professional. Daarnaast biedt deze bachelor jou de mogelijkheid om na jouw afstuderen een masteropleiding te volgen en je verder te ontwikkelen tot architect.
  • Bouwtechniek: Hoe kan ik snel en slim een gebouw realiseren zoals de architect hem heeft ontworpen? Een bouwtechnisch ingenieur weet alles van het technisch ontwerp van gebouwen en de uitvoering ervan.
  • Constructie: Hoe sterk is de draagconstructie van een gebouw met 30 verdiepingen? Als constructeur ben je expert op dit gebied. Je maakt de berekeningen en hebt kennis van materialen en van zaken als metaalmoeheid en rot beton.
  • Uitvoering: Kostprijsberekeningen maken, bouwmethoden kiezen, contracten opstellen: een bouwbedrijf runnen en het regelen van de bouw is een vak apart.
  • Stedenbouwkunde*: Je maakt plannen voor uitbreiding en herstructurering van steden en dorpen.
  • Interieurarchitectuur eerste fase*: Je maakt veel ontwerpen en je houdt je bezig met het opnieuw creëren en vormen van binnen- en buitenruimtes, zodat mensen zich er thuis voelen.

*Om geregistreerd (interieur)architect of stedenbouwkundig architect te kunnen worden, moet je een academische of universitaire vervolgopleiding doen.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Al tijdens de opleiding startte ik een bouwkundig ontwerp- en adviesbureau.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Iban Bikowski
Student Bouwkunde

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!