Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Civiele Techniek

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Ben jij gefascineerd door water? Vind jij grote constructies zoals aquaducten, sluizen, zeedijken en bruggen interessant? Wil jij werken aan de infrastructuur van de toekomst? De opleiding Civiele Techniek is dan echt iets voor jou!

  • Een praktijkgerichte opleiding door realistische praktijkopdrachten en docenten direct uit en in de praktijk.
  • Aantrekkelijke excursies, gastcolleges en stages.
  • Persoonlijke aandacht voor jou door de kleinschaligheid van de opleiding met ca. 25 studenten per leerjaar.
  • Samenwerkingen met andere technische opleidingen zoals Bouwkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling en Werktuigbouwkunde in multidisciplinaire projecten.
  • Je werkt met de nieuwste 4D BIM-software waarin je razendsnel kunt ontwerpen, sterkteberekeningen maakt en processen stuurt. We lopen hiermee voorop in vergelijking met andere Civiele Techniek-opleidingen in Nederland.
  • Door Elsevier Beste Studies 2021 bekroond met een zilveren medaille.

Afbeelding
Studenten

Proefstuderen

Donderdag 9 december, 09.00 – 12.00 uur en/of 13.00 tot 16.00 uur

Meer info

Wat staat je te wachten?

Civiele Techniek, ook wel weg- en waterbouwkunde genoemd, houdt zich bezig met het ontwerp, de uitvoering en het beheer en onderhoud van infrastructuur en watersystemen met daarbij alle civiele ‘kunstwerken’ zoals bruggen, tunnels, havens, snelwegen en dijken. Je bent vast bekend met technische hoogstandjes als:

  • de Afsluitdijk en de Deltawerken
  • de Maasvalkte
  • de Westerscheldetunnel
  • de Centrale As en nieuw knooppunt Joure

Allemaal ontworpen door civieltechnisch ingenieurs!

Als jij kiest voor de opleiding Civiele Techniek ga jij leren hoe je het ontwerp en de bouw van dergelijke kunstwerken en systemen aanpakt. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden waarmee je een bijdrage levert aan het bouwen van de wereld om je heen. ‘Zie je die brug daar? Die heb ik gebouwd!’ Er komt een moment dat je dat tegen je familie en vrienden kunt zeggen. Dat is het bijzondere van civiele techniek, je komt je eigen werk overal weer tegen.

Toekomstperspectief

Er is een grote behoefte aan civieltechnische ingenieurs. Tijdens de opleiding ontwikkel je je tot een zelfstandige, zelfbewuste en vaardige professional. Ook in het buitenland staan Nederlanders bekend als goede civieltechnici. Kortom: je carrièremogelijkheden zijn bijzonder goed.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Op NHL Stenden zit nog echt de opleiding Civiele Techniek.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Amber Kramer
eerstejaars student Civiele Techniek

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!