Praktische zaken Associate degree Service, Welzijn & Zorg

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Service, Welzijn & Zorg deeltijd heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Start in september of februari

Werkplek

Werkplekleren is een essentieel onderdeel van de opleiding. Daarom is het belangrijk dat je minimaal 16 uur per week werkt in het domein van de zorg of welzijn. Dit mag een betaalde of een onbetaalde functie zijn.

Werk je al in het sociale domein? Dan kun je (een groot deel van) de praktijkopdrachten op je eigen werkplek uitvoeren. Daarnaast kun jij praktijkervaring opdoen bij andere instellingen of organisaties, afhankelijk van je interesse en leervraag.

Lesdag

De onderwijsactiviteiten van de opleiding vinden plaats op de maandagmiddag/avond.

Vragen

Heb je vragen of wil je meer weten over de opleiding, stuur dan een mail naar studentinfo@nhlstenden.com.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 3.875
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 4.060