Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

STEAM Wetenschap & Technologie

Start in
september
Ec
30 ECTS
Locatie
Emmen

Vraag als een wetenschapper, ontwerp als een technoloog, bouw als een ingenieur, creëer als een kunstenaar, deduceer als een wiskundige, speel als een kind. De STEAMdidactiek maakt van Wetenschap & Technologie veel meer dan alleen programmeren en robotica. In de minor STEAM ga je op onderzoek uit en ontdek je de wereld vanuit de zandbak, de keukenkast en de rest van het heelal!

Inhoud van de minor

Je ontwikkelt kennis, vaardigheden en attitude ten aanzien van STEAM-onderwijs. Je ontwerpt STEAM-onderwijs en voert de activiteiten uit in de onderwijspraktijk. In het STEAM-lab Emmen staat daartoe een groot assortiment lesmaterialen tot jouw beschikking om in te zetten in die onderwijspraktijk. Je leert Wetenschap &Technologie in te zetten als middel om de 21st Century Skills te ontwikkelen en je leert Wetenschap & Technologie als doel in te zetten waarin de onderzoekende, ontwerpende en/of ondernemende houding een duidelijke plaats heeft. 

Dit doe je door te werken vanuit het concept STEAM-onderwijs. Ambassadeur zijn voor Wetenschap & Technologie-onderwijs in het basisonderwijs is een van de verdiepende aspecten binnen de minor STEAM.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding tot leraar basisonderwijs. 

Opzet van de minor

 • Je doet onderzoek naar de plaats van Wetenschap & Technologie in het curriculum van jouw stageschool. Je ontwerpt en voert STEAM-activiteiten op basis van het concept STEAM-onderwijs uit. Je doet ervaring op met het verrijken van taal en rekenonderwijs met W&T. (10 EC)
  Je ontwerpt STEAM-activiteiten en voert die uit in het brede werkveld: basisscholen, andere onderwijsinstellingen voor kinderen van 3 tot 14 jaar, bedrijfsleven en overige instellingen die zich bezig houden met educatieve doeleinden. Je kiest zelf waar je dit wilt doen. (10 EC)

  Je geeft vorm aan je ambassadeurschap STEAM door het organiseren van een evenement voor leerlingen en ouders. (10 EC)

  Voor de minor STEAM Wetenschap & Technologie geldt:
 • Collegedagen: 1 dag per week op dinsdagen op de opleiding in Emmen;
 • Atelierdagen: zelf plannen. Het atelier inclusief lesmaterialen, gereedschappen en literatuur staat tot je beschikking om in te werken gedurende de minor;
 • Stagedagen:
  o in het basisonderwijs, tenminste 1 dag per week; zelf plannen;
  o in het brede werkveld, 1 dag per week; zelf plannen.

 

Studiekenmerken

Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen
Sustainable Development Goals

Deze minor draagt bij aan...

Vragen?

Heb je vragen over deze minor, stel ze via het online formulier.

Stel je vraag