leeuwarden, panorama

Leeuwarden

De hoofdlocatie van NHL Stenden vind je in Leeuwarden. De meeste voltijd- en deeltijdopleidingen verzorgen we op deze locatie. Onze moderne campus biedt een keur aan voorzieningen zoals ICT, de library, sportruimtes, gebedsruimtes en stiltecentrum, een bank, een uitzendbureau en een werelds bedrijfsrestaurant. Ook vind je hier ons viersterrenhotel.

Hbo-stad van het Noorden

Leeuwarden is dé hbo-stad van het Noorden. Het is een historische stad met goede voorzieningen. Hou je van uitgaan, dan kun je terecht in talloze kroegen, discotheken en eetcafés. Met de studentensportkaart sport je voor weinig geld bij een van de vele sportclubs. Is kunst en cultuur meer jouw ding? Ook daarin blinkt Leeuwarden uit. Niet voor niets is de stad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018! Wil je andere studenten leren kennen, schrijf je dan in bij een van de studentenverenigingen.

Meer informatie over Leeuwarden

Leeuwarden Student City

Adres, parkeren en OV

Adres

​NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Rengerslaan 8-10
8917 DD Leeuwarden
studentinfo@nhlstenden.com
088 991 7000

Postadres

Postbus 1080
8900 CB Leeuwarden

Parkeren

Je kunt je auto parkeren op een van de drie parkeerterreinen van NHL Stenden. We willen graag een goede buur zijn en vragen je daarom je auto niet in de wijken rondom de hogeschool te parkeren. Je kunt terecht op de volgende parkeerterreinen:

  • achter Rengerslaan 8;
  • tegenover Rengerslaan 10;
  • achter het zwembad De Blauwe Golf (gratis parkeren).

De parkeerterreinen zijn 24 uur per dag geopend. Het tarief bedraagt € 2,50 per dag. Betaal je met je NHL Stenden MyCard, dan kost het € 1,- per dag. In de Centrale Hal van Rengerslaan 8 en 10 hangt een automaat waar je het saldo van je pas kan opwaarderen. Op een Open Dag is parkeren gratis.

Openbaar vervoer

Vanaf het busstation Leeuwarden (naast het NS-station) neem je lijn 612 naar NHL Stenden. Stap na ongeveer tien minuten uit bij de halte 'NHL Stenden Hogeschool', de tweede halte op de Rengerslaan.

Tijdens een Open Dag rijden er tussen 9.30 uur en 16.45 uur pendelbussen vanaf het Centrale busstation Leeuwarden naar NHL Stenden. De pendelbussen vertrekken vanaf de bushalte voor Treinvervangend Vervoer. Je wordt voor de deur van onze hogeschool afgezet en hier vertrekken de bussen ook weer.

Life Sciences in samenwerking met VHL Hogeschool

NHL Stenden verzorgt een aantal Life Sciences Opleidingen in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein.

Hogeschool VHL
Leeuwarden Agora 1
8934 CJ Leeuwarden
058 284 6100