5 redenen om je kennis bij te spijkeren

Probeer jij altijd zo snel mogelijk van onderwerp te veranderen als iemand je vraagt: ‘Hé, maar wat doe jij eigenlijk voor werk?’. Maakt dit je ongemakkelijk omdat je er gewoonweg niks leuks over kunt vertellen? Dan is het tijd voor verandering. We geven je vijf redenen om weer iets nieuws te leren! 

1. Meer energie

Verspreidt je ochtendhumeur zich steeds verder over de dag? Kan je werk je niet meer boeien zoals het eerst wel deed? Iets nieuws leren is de oplossing! Het geeft je energie, zorgt voor goede inzichten en maakt dat je je werk beter kunt doen. Ook een boost voor je zelfvertrouwen dus. Wist je dat leren een basisbehoefte van de mens is? Niet gek dus dat je soms snakt naar verandering.  

Wist je trouwens dat er een aantal financiële regelingen en subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken? Dat scheelt sowieso al in de kosten.  

2. Hoger op de ladder

Je gaat nog steeds met plezier naar je werk. Maar toch begint het steeds vaker te kriebelen. Je weet dat je meer in je mars hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je hogerop komt? Onderzoek welke positie je graag zou willen hebben en ga aan de slag met het aanscherpen van je kennis. Bijvoorbeeld door een cursus, training, leergang of post-hbo. Ben jij helemaal klaar om die ladder op te klimmen! 

3. Bijblijven

Voel je je wel eens onzeker omdat je je pas afgestudeerde collega om hulp moet vragen? Zou je anderen ook wel eens omver willen blazen met je onuitputtelijke kennis? Het is altijd een goed idee om bij te blijven in je vakgebied. Zodat je je werk nu en in de toekomst goed kunt blijven doen. Fijn voor jou én voor je baas. 

4. Ga voor geluk

Rijd jij iedere dag dezelfde route naar je werk? Scrol je vervolgens eindeloos op je telefoon terwijl je de uren wegkijkt op de klok? En plof je ‘s avonds toch iedere keer weer uitgeput op de bank? Misschien is het tijd om iets te doen waar je wél energie van krijgt. Een deeltijd- of duale studie bijvoorbeeld, om vervolgens die droombaan binnen te hengelen. Word weer blij van wat je doet! 

5. Verbeter je positie op de arbeidsmarkt

Voelt het alsof jouw functie onder vuur ligt? Of heb je door ongelukkige omstandigheden je baan verloren? Zie deze gebeurtenissen als een nieuwe kans en ga voor een studie die jou verder kan helpen in je (nieuwe) carrière. En als je dan toch opnieuw moet beginnen, doe dan iets waar je écht blij van wordt.  

Tot slot…

Weer de schoolbanken induiken is niet niks. Je moet een flinke dosis lef hebben om zo’n uitdaging aan te gaan. Maar wij zeggen doen. Want of je nu wilt groeien in wat je doet of een hele andere weg in wilt slaan: iets nieuws doen geeft altijd energie! 

Heb je nog een zetje nodig?

Laat je inspireren tijdens één van onze voorlichtingsevenementen.