Deze student wint de hoofdprijs bij het eerste Hayo Apotheker Stimuleringsfonds

Afbeelding
Winner Hayo Apotheker Incentive Fund Kevin van Uem

Kevin van Uem is vrijdagavond de grote winnaar geworden bij de allereerste editie van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds van NHL Stenden. De student Maritieme Techniek won de hoofdprijs van 2.500 euro met zijn onderneming Zeedrang, waarmee hij een innovatieve, duurzame schroef voor grote zeilboten ontwikkelt. Ook de zes andere finalisten vielen in de prijzen.

De finale van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds vond plaats op de hoofdlocatie van NHL Stenden in Leeuwarden. Het was de apotheose van een traject waarbij de deelnemende studenten aan de slag zijn gegaan met hun eigen ideeën of onderneming. De prijzenpot bestond in totaal uit 25.000 euro: van coins die onderweg konden worden verdiend (à 12,50 euro) tot de hoofdprijs van 2.500 euro.

De volledige uitslag:

  1. Kevin van Uem (2.500 euro)
  2. Albert Duursma en Merian Oosterhuis (elk 1.000 euro)
  3. Manuela van der Wal, Joyce Hoogeveen, Ramon Kok en Maarten Vloon (elk 500 euro)
Afbeelding
Hayo Apotheker Stimuleringsfonds

Inspirerende bijeenkomst

Iedereen keek uit naar de bekendmaking van de winnaar, maar de avond bood meer. Aanwezig waren onder meer studenten, docenten, ondernemers uit de regio, bestuurders en uiteraard de naamgever van het fonds: voormalig burgermeester van Leeuwarden en ex-toezichthouder van de hogeschool, Hayo Apotheker. Onder het genot van eten en drinken beleefden zij een gezellige en inspirerende bijeenkomst.

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds

Eind 2021 werd het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds aangekondigd om de naam van de voormalig toezichthouder voort te laten bestaan binnen de school. Het fonds wordt twee keer per jaar georganiseerd en uitgekeerd: elke keer kunnen vijftig studenten meedoen. Het fonds is bedoeld om ideeën en (toekomstige) ondernemingen van studenten nog scherper neer te zetten en een financiële impuls te geven.

Het Center for Entrepreneurship

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds wordt georganiseerd door het Center for Entrepreneurship. Het Center for Entrepreneurship is in het leven geroepen door NHL Stenden – met ‘ondernemend’ als een van de kernwaarden – om (toekomstige) ondernemers, freelancers en zzp’ers verder te helpen en het mogelijk te maken om tijdens de studie te werken aan de eigen onderneming.