Dragons’ Den voor Commerciële Economie studenten

Afbeelding
Winnaars Dragons Den

Twaalf start-ups kregen gisteren de kans om hun duurzame bedrijfsidee te pitchen voor een volwaardige jury tijdens de Dragons’ Den in de Blokhuispoort. Er stond veel op het spel. Eerstejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie gingen de strijd aan om kans te maken op investeringsbudget voor hun bedrijf (gesponsord door Eddy’s Coffee). Het bedrijf OnWrap, dat laadpalen voorziet van PVC-vrije en gepersonaliseerde wraps, wist de jury te overtuigen. De komende maanden krijgen ze begeleiding van Founded in Fryslân om hun business verder uit te bouwen. 

De studenten werken al vanaf het begin van het schooljaar aan hun eigen business model. De aftrap was tijdens het Jong Ondernemen Startup festival. Hier begon het ondernemersavontuur door kennis te maken met bekende ondernemers en het volgen van workshops. Vervolgens kregen ideeën vorm. De studenten deden marktonderzoek naar doelgroepen, trends maar ook; wat speelt er in de maatschappij? De afgelopen periode hebben studenten hun business model gelanceerd en zijn daadwerkelijk aan de slag gegaan. Om de ultieme doorstart te maken naar een groeiende start-up stonden zij gisteren op het podium te pitchen tegenover de Dragons’ Den. De jury bestond uit: Hans Hazes (HIB Concepts), Bo Anema en Lenie (Vitamine Bo) en een drietal docenten vanuit de opleiding. 

Het bedrijf OnWrap wist de jury het meest te overtuigen door hun sterk verzorgde pitch. “Het was duidelijk dat zij goed hebben nagedacht over duurzame leveranciers, klantgroepen en producteigenschappen. Het product is volledig PVC vrij en stimuleert duurzaam gedrag. “aldus de jury. De winnaars zijn trots op deze overwinning en kijken uit naar de samenwerking met Founded in Fryslân. “We willen heel graag leren van Founded in Fryslân en het budget gaat natuurlijk rechtstreeks naar het bedrijf.” 

Op de tweede plek stond Runner-up Vólur, welke parfum duurzamer én goedkoper aanbiedt. Ook zij wonnen een investeringsbedrag, eveneens gesponsord door Eddy’s Coffee. Nummer drie, CYF*SS ging ook niet met lege handen naar huis. Dit bedrijf ontwikkelt cleaning-kits voor sneakers, voor het stimuleren van een langer en duurzamer gebruik. De eervolle vermelding ging naar Green Clean, die een milieuvriendelijker alternatief heeft ontworpen voor wasverzachters.

De komende periode werken alle start-ups verder aan hun bedrijf, zoals het lanceren van hun website en het opzetten van de marketing- en communicatie. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen? Volg dan de opleiding Commerciële Economie op Instagram