In de media: Student Ilse Kruizinga wil ouderen weerbaarder maken tegen digitale oplichting

Afbeelding
Ilse Kruizinga

De opa en oma van Ilse Kruizinga werden twee jaar geleden via een appje, zogenaamd afkomstig van hun dochter, voor enkele duizenden euro’s opgelicht. Ilse wilde daarom iets doen aan digitale oplichting bij ouderen en besloot haar afstudeerstage eraan te wijden. Daarmee kwam ze deze week in het nieuws bij enkele Groningse media.

Ilse schoof maandag aan bij het tv-programma Noord Vandaag van RTV Noord. Daar sprak de student Integrale Veiligheidskunde over haar afstudeerstage bij de gemeente Pekela. "Mijn missie is om de ouderen in Pekela weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. Dat ze niet in allerlei vervelende vormen trappen. Ouderen zijn een kwetsbare groep, omdat ze ook niet zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Met voorlichting hoop ik hen daarin te ondersteunen."

Om te voorkomen dat andere ouderen in dezelfde val trappen als haar opa en oma, geeft Ilse op vrijdag 17 mei een voorlichting in Oude Pekela. "De politie komt tips en adviezen geven en we hebben filmpjes. In die filmpjes kom je op een keuzemoment. Dan kunnen de ouderen direct zien of ze de goede of verkeerde keuze gemaakt hebben."

Bekijk het hele item en lees het hele artikel bij RTV Noord.

Afbeelding
ba-integrale-veiligheidskunde-dt-lwd.JPG

Integrale Veiligheidskunde

Wil je je verdiepen in criminaliteit, cybercrime of terrorismedreiging? Dan is de opleiding Integrale Veiligheidskunde echt iets voor jou.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...