NHL Stenden organiseert op Valentijnsdag speeddates voor onderwijs, zorg en welzijn

Afbeelding
sfeer-locatie-leeuwarden-ingang-rengerslaan-10

Op Valentijnsdag, woensdag 14 februari, organiseert NHL Stenden Hogeschool speeddates in samenwerking met het werkveld. Kandidaten die een carrière in het onderwijs of in zorg en welzijn overwegen komen in contact met potentiële werkgevers (en andersom). Beide sectoren kampen met een tekort aan arbeidskrachten en het aantal studenten wat in kan stromen neemt af.

“Voor de toekomstige leefbaarheid van Noord-Nederland zijn deze speeddates heel belangrijk", zegt Simon Rozendal, directeur van de lerarenopleidingen bij NHL Stenden. “We zien een daling van het aantal studenten bij lerarenopleidingen en zorgopleidingen, waardoor het tekort in deze sectoren ook in onze regio zichtbaar wordt. Er zijn simpelweg meer leraren en zorgmedewerkers nodig."

Om bij te dragen aan een oplossing van de tekorten, organiseert NHL Stenden speeddates. "Heel veel mensen hebben interesse in het werken in bijvoorbeeld het onderwijs en zouden een carrièreswitch willen maken. Daarom organiseren we als hogeschool deze speeddates, zodat mensen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het beroep en zien wat de mogelijkheden zijn wat betreft opleidingen."

Rozendal: “Op de speeddates voor het onderwijs laten we zien wat er mogelijk is als je op een basisschool wilt werken, in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs. Daarvoor hebben wij meerdere routes, die aansluiten bij de ervaring en kennis van kandidaten. Er zijn gelukkig steeds meer mogelijkheden voor zij-instromers bij NHL Stenden.”

Overstap stimuleren

Het initiatief wordt ook vanuit het werkveld omarmd. Olga van Hooff is teamleider van de opleiding Social Work: “We krijgen ontzettend enthousiaste reacties vanuit het werkveld op ons initiatief. De belangstelling is groot. Dat geeft wat ons betreft de urgentie aan. We willen met onze hogeschool impact in de regio maken. Door juist in deze tekortsectoren een bemiddelende rol te spelen, hopen we de stap naar zorg en welzijn of naar het onderwijs te stimuleren.”

Dat dit op de dag van de liefde is, is geen toeval. Van Hooff: “De eerste kennismaking is best spannend, daarom faciliteren we dit. En natuurlijk hopen we dat we hiermee de passie voor werken in het onderwijs en in zorg en welzijn te kunnen aanwakkeren.”

De speeddates voor Zorg en Welzijn en het Voortgezet Onderwijs zijn in Leeuwarden op NHL Stenden, Rengerslaan 10 vanaf 19:30. De speeddates voor het Primair Onderwijs zijn in Assen, NHL Stenden Zeemanstraat 7 ook vanaf 19:30. Loop gerust binnen! 

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...