Onderzoeksteam HyBRIt wint Team Science Award

Afbeelding
HyBRIt

HyBRIt heeft maandag bij de NWO Prijzen Exacte en Natuurwetenschappen 2022 de Team Science Award gewonnen. Dit onderzoeksteam bestaat uit leden van de Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden Hogeschool. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, te besteden aan verdere versterking van het team.

Bij de NWO Prijzen Exacte en Natuurwetenschappen 2022 ontvangen dit jaar twee onderzoeksteams de Team Science Award: team HyBRIt en team iCMR. Deze teams bestaan uit onderzoekers afkomstig uit verschillende disciplines, waarbij jonge talenten samenwerken met senior onderzoekers. Zij ontvangen elk 10.000 euro.

HyBRIt (Hybrid research group Biopolymer and Recycling Innovations) bestaat uit leden van de Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden. Door hun krachten te bundelen kan het onderzoeksteam het hele spectrum beslaan van fundamenteel tot toegepast onderzoek in het multidisciplinaire veld van de duurzame polymeerwetenschap. Door beter te begrijpen hoe materialen werken en door slimme productontwerpen te creëren wil het team de manier waarop we polymere materialen maken, gebruiken en hergebruiken fundamenteel heroverwegen.

De jury is erg enthousiast over de intensieve samenwerking tussen de universiteit en het hbo. Zij zien een grote meerwaarde in de samenwerking omdat het verdere interactie stimuleert. Daarnaast is de jury is ook onder de indruk van de aandacht die HyBRIt heeft gekregen van het grote publiek.

iCMR (interventional cardiac MRI) is een team van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ dat als doel heeft de behandeling van patiënten met hartritmestoornissen te verbeteren met behulp van technologische vooruitgang. Door hun uiteenlopende expertise te combineren, gebruikt dit team fundamentele wetenschap, biomedische technologie en patiëntenzorg om hun doel te bereiken.

NWO Prijzen Exacte en Natuurwetenschappen 2022

Van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december reikt het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) voor de derde keer vijf bijzondere wetenschappelijke prijzen uit. De winnaars worden door de jury gezien als een inspiratie op het gebied van maatschappelijke impact, team science, excellente wetenschap, diversiteit en communicatie. De prijzen hebben tot doel wetenschappers te belonen die zich hiervoor inzetten en anderen hiertoe te inspireren. Negen winnaars ontvangen in totaal 330.000 euro.