Dr. Derek Kuipers

Dr. Derek Kuipers speelde als jongetje zijn eerste videogames op het MSX-platform en wist sindsdien dat er in de mens-machine-interactie meer te vinden was dan entertainment alleen.

Na zijn studie Toegepaste Onderwijskunde (specialisatie Instrumentatietechnologie) aan de Universiteit Twente werkte Derek bij Van Hall Larenstein als onderzoeker en vormgever in een specialistisch team (PgSim) gericht op complexe simulaties. Achteraf gezien een club die zijn tijd ver vooruit was.

Na wat omzwervingen als onderwijsconsultant vond Derek een thuisbasis bij de opleiding Communication & Multimedia Design aan NHL Stenden hogeschool. Hier stond hij aan het hoofd van de minor Serious Media, waar onderwijsinnovatie en marktvragen hieromtrent centraal stonden. Vanuit deze positie trad hij toe tot de kenniskring van het lectoraat Werkplekleren & ICT van Dr. Hans Hummel en de kenniskring van het lectoraat iHuman - Welzijn Zorg  Digitaal van Dr. Ate Dijkstra.

De rode draad in Derek's denken en onderzoek door de jaren heen wordt gevonden in de overtuiging dat, of het nu om zorginnovatie of leren gaat, technologie een mooiere en meer betekenisvollere rol kan spelen dan nu gemeengoed is.