Drs. Annette Keuning

Drs. Annette Keuning heeft als verpleegkundige gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, in de thuiszorg en in het algemeen ziekenhuis. In 2002 rondde ze de studie Verplegingswetenschap aan de Universiteit Maastricht af met als persoonlijk doel om problemen vanuit de praktijk te kunnen benaderen met behulp van onderzoek.

Sinds 2012 is Annette werkzaam als docent bij de opleiding HBO-V en sinds 2013 is ze verbonden als docent-onderzoeker aan het Talmalectoraat. Ze heeft grote affiniteit met alle mensen die kwetsbaar zijn en vooral met mensen met dementie. Als docent-onderzoeker begeleidt ze verschillende projecten, waaronder het verbeteren van de kwaliteit van leven van bewoners van de Cornelia Hoeve.

Daarnaast richt Annette zich op het ontwikkelen van het concept ‘Zorg au pair’ in samenwerking met Hof en Hiem, doet ze onderzoek naar eigen regie en zelfmanagement bij Palet en ZONL en houdt ze zich bezig met projecten bij Patyna gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven bij bewoners met dementie en belevingsgericht werken.

Lectoraat