Denise Jacobs

Afbeelding
Denise Jacobs - docent IVK
“Naast inhoud telt vooral ook je houding”
Denise Jacobs
Docent Integrale Veiligheidskunde

Denise Jacobs begon haar loopbaan bij de politie op Bonaire. In de loop der jaren vulde ze haar CV met uiteenlopende taken binnen politie en justitie in het Caribisch gebied. Deze schat aan praktijkervaring zet ze als docente bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde in om toekomstige collega’s op te leiden. "Niet alleen inhoudelijke kennis telt in ons vak, maar vooral de juiste houding."

Regelmatig kreeg Denise van collega’s te horen dat een rol als docente in het onderwijs haar op het lijf geschreven zou zijn. Met haar jarenlange ervaring binnen zowel de politie als justitie is ze immers als geen ander in staat dwarsverbanden te leggen. "Ik vind de ontwikkeling van anderen heel belangrijk, maar het was me zelf nooit zo opgevallen dat ik dat doe. In de afgelopen jaren hoorde ik dat steeds vaker van anderen. Zij raadden me aan om eens serieus na te denken over een vervolgstap in het onderwijs."

Dit jaar zette Denise de stap en verruilde haar warme Caribische werkgebied voor het onbekende Friesland. Het moment bleek perfect, want al snel vond ze haar nieuwe uitdaging als docente bij NHL Stenden. "Er gaat een heel nieuwe wereld voor me open. Een wereld die ik nog moet ontdekken, maar waar ik nu al ontzettend naar uitkijk. Ik merk dat mensen bij het zien van mijn cv best onder de indruk zijn, maar dat is nergens voor nodig. Sterker nog: ook ik heb niet alle wijsheid in pacht."

Het onderwerp integriteit loopt als een rode draad door Denises carrière en zal dan ook één van haar focuspunten worden als docente. “Mijn doel wordt om mijn studenten naast de benodigde inhoudelijke vakkennis ook de juiste basishouding mee te geven. Durf altijd je mening te geven, maar doe dat op zo'n manier dat je daarmee verbeteringen teweegbrengt. Dat is mijn boodschap. Daarmee ben je namelijk die onmisbare professional, die weerstand weet om te zetten in energie."

Wil je meer weten over de opleiding Integrale Veiligheidskunde? Bekijk de opleidingspagina (voltijd) of opleidingspagina (deeltijd).