Afbeelding
European Influencers Academy header
Afbeelding
European Influencers Academy header

European Influencers Academy

Projectleider
Martin Eenkhoorn
Looptijd
oktober 2021 t/m heden
Domeinen
Communicatie, Media en Design

Complottheorieën, nepnieuws en filterbubbels, dit kan leiden tot niet onderbouwde of extreme meningen. Iets waar een influencer meer invloed op heeft dan ze zich mogelijk beseffen. De European Influencers Academy richt zich dan ook op verantwoorde beïnvloeding door middel van: evenementen, masterclasses en workshops waarin influencers een zinvolle dialoog aangaan met andere influencers, studenten, lokale bedrijven en overheidsvertegenwoordigers.

Wat is de aanleiding voor het project?

Influencers hebben vaak een grote invloed op hun volgers, waarbij de influencer als boegbeeld wordt gezien. De European Influencers Academy focust zich dan ook op bewustwording van deze invloed, gericht op verantwoorde beïnvloeding door middel van: evenementen, masterclasses en workshops. De influencers gaan met elkaar in gesprek, of ze gaan in gesprek met studenten of lokale bedrijven.

Welk probleem lost het project op? 

Tijdens de 'Swipe Up Weeks' komen verschillende Europese social media influencers naar Leeuwarden om meer over onderwerpen als polarisatie, cultuurverschillen en persoonlijk leiderschap te leren, maar ook om hun eigen perspectief te delen. Hierbij is ruimte om te reflecteren op hun rol en invloed in maatschappelijke ontwikkelingen.

Projectteam

  • Martin Eenkhoorn
  • Deike Schulz
  • Maggie Dundas
  • Charlotte van Hassel
  • Ilse Dijkslag

Daarnaast wordt het team versterkt met studenten van de opleidingen Creative Business, Communicatie en de Hotelschool. Ook is er een samenwerking met Media Innovatie Campus Friesland (MICA) en Learning Hub Friesland.

Projectaanpak

Het projectteam is druk bezig met de voorbereidingen voor de ‘Swipe Up’ week. Tijdens deze week komen influencers vanuit heel Europa kennis opdoen over hun rol als opinieleider. Daarnaast geven de influencers zelf ook een bijdrage in de vorm van input voor toekomstige masterclasses of door in gesprek te gaan met lokale ondernemers. Het projectteam heeft zich gericht op het bedenken van activiteiten en thema’s voor de masterclasses. Dit hebben ze gedaan door middel van interviews met influencers en discussies met studenten, docent-onderzoekers, vertegenwoordigers van traditionele media, bedrijven en andere stakeholders.

Opbrengsten en resultaten

Wil je meer weten over de European Influencer Academy en onze activiteiten? Bekijk dan onze website die we hebben opgesteld voor de influencers.

https://europeaninfluencersacademy.com/