
Meewerk- en afstudeerstage
Met het aanbieden van een stageplek investeer je in de toekomst! Je helpt studenten om hun onderzoeks- en adviesvaardigheden te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen. Tegelijkertijd krijg jij hulp bij jouw veiligheidsvraagstuk en profiteer je van de theoretische kennis die onze studenten meebrengen. Een absolute win-win. En wie weet slaat jouw organisatie hiermee zelfs een nieuwe werknemer aan de haak! Je kunt zowel een meewerkstageplek als afstudeerstageplek aanbieden. Lees hieronder meer over de mogelijkheden en bied je stageplek aan via het aanvraagformulier.
Meewerkstage
Heb je een integraal veiligheidskundig vraagstuk waar je hulp bij wil? Bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van een voorlichting, serious game, adviesnota, beleidsplan of rapport? Schakel dan een derdejaarsstudent Integrale Veiligheidskunde in voor een meewerkstage!
Gedurende 20 weken doen onze studenten onder begeleiding van een professional uit de organisatie en een docent van de opleiding ervaring op in de beroepspraktijk. Ze verkennen het werkveld, draaien mee in de organisatie en passen opgedane theorie en kennis toe in een praktisch én operationeel veiligheidsvraagstuk. Voorbeelden van vraagstukken voor het werkveld zijn:
- Het schrijven en implementeren van een machine-veiligheidsinstructie.
- Een risico-inventarisatie en evaluatie.
- Het ontwerpen van een toolboxmeeting.
- Het in kaart brengen van brandveiligheid van kantoorgebouwen.
- Het schrijven van een verbeterplan over agressie tegen zorgpersoneel.
- Het updaten van digitale veiligheidssystemen.
- Een verkennend onderzoek naar thema’s als ondermijning, inzet van stewards of bodycams.
Stageplek aanbieden? Vul het formulier in
Afstudeerstage
Heb je een veiligheidskundig, strategisch vraagstuk waarbij veel verschillende partijen betrokken zijn? Wil je hier zowel een gedegen onderzoek naar laten doen én een praktische oplossing met implementatieplan? Schakel dan een vierdejaarsstudent Integrale Veiligheidskunde in voor een afstudeerstage en - onderzoek!
Gedurende 6 maanden gaan onze studenten zelfstandig aan het werk onder supervisie van een ervaren professional vanuit de organisatie en een docent van de opleiding. Ze werken aan strategische vraagstukken en leveren ze een aantal praktische beroepsproducten op voor de organisatie. Aan het eind van het traject beoordeelt de opleiding of deze producten en de (onderzoeks)onderbouwing voldoen aan het hbo-eindniveau.
Voorbeelden van afstudeeronderzoeken voor het werkveld zijn:
- Het ontwerpen van een serious game voor het verhogen van het cyberbewustzijn van medewerkers voor
- Een onderzoek naar de toepassingen en mogelijkheden van rioolwatertesten op drugs voor
- Een advies op het gebied van registratie van gevaarlijke stoffen voor een BRZO-bedrijf.
- Het actualiseren van het radicaliseringsbeleid van een gemeente.