Community of Learners LLO Professional
Afbeelding
Leven Lang ontwikkelen
Afbeelding
Leven Lang ontwikkelen

Community of Learners LLO Professional

Start in
oktober
Locatie
Groningen
Lesdag
Dinsdag

Wil jij Leven Lang Ontwikkelen (LLO) versnellen en op grotere schaal mogelijk maken? Dan is de Community of Learners LLO Professional wat voor jou. Al tijdens de Community of Learners ga je een essentiële rol spelen bij het creëren van nieuwe educatie in verbinding met de vraag.

De wereld van morgen vraagt om nieuwe manieren van leren. Niet eerst een diploma en dan af en toe een cursus, maar continu ontwikkelen op een manier die past bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van mens, organisatie en maatschappij. Waarbij de lerende persoon (van 0 tot 100 jaar) centraal staat. Als LLO Professional werk je aan de oplossingen om deze nieuwe manieren van leren te realiseren en/ of te verbeteren binnen jouw eigen branche of context.

Hoe ontwikkel je jezelf?

LLO professionals stellen de juiste vragen om zicht te krijgen op specifieke vaardigheden die voor bepaalde typen vakmanschap vereist zijn. Je gaat als volgt te werk:

  • Identificeren van behoeften, je werkt in jouw context samen met werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen om educatieve behoeften en lacunes in de regio te identificeren. Je voert onderzoek uit om specifieke vaardigheden en kennisgebieden te begrijpen.
  • Analyseren, je bent op de hoogte van actuele (beleids)ontwikkelingen en bewust van de scholingsvragen in de regio. Vanuit deze helicopterview maak jij scherpe analyses en zet deze om naar heldere plannen en activiteiten.
  • Meewerken in een skills-based arbeidsmarkt, een arbeidsmarkt waarin de nadruk ligt op de specifieke vaardigheden en competenties van werknemers, in plaats van uitsluitend te kijken naar hun formele opleiding, diploma's of werkervaring. In een skills-based arbeidsmarkt worden werknemers beoordeeld en geselecteerd op basis van de vaardigheden die ze bezitten en hoe goed die vaardigheden aansluiten bij de vereisten van een bepaalde baan. Je bent op de hoogte van actuele (beleids) ontwikkelingen en bewust van de scholingsvragen in de regio. Vanuit deze helicopterview maak jij scherpe analyses en zet deze om naar heldere plannen en activiteiten.
  • Bevorderen van bewustzijn, als LLO Professional vergroot je jouw bewustzijn en het bewustzijn van anderen over het belang van levenslang leren en de beschikbare educatieve mogelijkheden in de regio. 
  • Ontwikkelen van programma's, op basis van de geïdentificeerde behoeften ontwerp jij programma's en initiatieven die aansluiten bij de vraag. Je kunt leeropbrengsten van LLO-aanbod ook op andere manieren dan via diploma’s (zoals praktijkverklaringen, certificaten of badges) laten verzilveren. 
  • Co-creëren, stimuleren, ondersteunen van projectleiders, docenten, directie en adviseurs. Je begeleidt en ondersteunt bij het ontwikkelen van een LLO-onderwijsaanbod door curricula te ontwikkelen die aansluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt.
  • Blijvend evalueren en aanpassen. Door voortdurende evaluatie van educatieve programma's, zorg jij voor verbetering en aanpassing van het aanbod.

 

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
oktober
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
6 - 12 maanden
Opleidingstype
Leergang
Lesdag
Dinsdag
Incompany
Nee