Onderwijsontdekker: drie dagen oriënteren op onderwijs!
Afbeelding
cur-zin-in-onderwijs
Afbeelding
cur-zin-in-onderwijs
Training

Onderwijsontdekker: drie dagen oriënteren op onderwijs!

Ontdek of werken in het onderwijs iets is voor jou.
Start in
n.t.b.
Locatie
Groningen, Leeuwarden & n.t.b.
Lesdag
Donderdag

Wil ik echt de hele dag leerlingen om mij heen? En welke doelgroep past het beste bij mij? Wil ik vakgerichte docent worden of algemeen? De training 'Zin in onderwijs' is een kennismaking met het werken in het onderwijs. Gedurende drie cursusdagen maak je kennis met allerlei aspecten van het onderwijs en na afloop kun je antwoord geven op de vraag “Is werken in het onderwijs iets voor mij en welke doelgroep past het beste bij mij.”

  • Binnen drie dagen weet je of werken in het onderwijs bij je past.
  • Je maakt kennis met alle doelgroep en vormen binnen het onderwijs.
  • Heb je een beeld van de opleidingsmogelijkheden.
  • Je kunt gebruik maken van alle hogeschoolbrede faciliteiten.

Kenmerken

Diploma
Bewijs van deelname
Start in
n.t.b.
Locatie
Groningen, Leeuwarden & n.t.b.
Taal
Nederlands
Studieduur
< 1 week
Opleidingstype
Training
Lesdag
Donderdag
Incompany
Nee

Deze cursus is voor iedereen die twijfelt over werken in het onderwijs. Je hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben of vakinhoudelijke kennis.

Wat kun je verwachten?

Je maakt kennis met de verschillende sectoren in het onderwijs, zoals basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Je doet een eerste ervaring op met het geven van instructies aan anderen. Je brengt een praktijkbezoek aan een sector naar keuze. Tijdens de laatste bijeenkomst krijg je voorlichting over opleidings- en subsidiemogelijkheden. De training wordt afgesloten met een persoonlijk reflectie en antwoord op de vraag ‘Is werken in het onderwijs iets voor mij?’

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is onderdeel van NHL Stenden en is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie